Erişilebilirlik

Filistin Başbakanının İstifasına Tepkiler


İstifa eden Filistin Başbakanı Selam Feyyad
İstifa eden Filistin Başbakanı Selam Feyyad
Amerika ve Filistinli yetkililer Başbakan Selam Feyyad’ın istifasının Batı Şeria’yı kalkındırma planını etkilemeyeceğini bildiriyor.

ABD Dışişleri bakanı John Kerry Tokyo’da yaptığı açıklamada Amerika’nın Batı Şeria planını sürdüreceğini ve Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas’ın işbirliği yapabilecekleri bir kişiyi başbakanlığa atayacağını umduğunu belirtti.
Ancak Kerry’nin Orta Doğu ziyareti sırasında Batı Şeria planını açıklamasının üzerinden daha bir hafta geçmeden Feyyad’ın istifa etmesi diplomatik çevrelerde şaşkınlık ve kaygı uyandırdı.

Filistin Başbakanı Selam Feyyad, Cumartesi günü Mahmud Abbas’la uzun süredir yaşadığı anlaşmazlığın ardından istifa etmişti.
Feyyad, yeni hükümet kuruluncaya kadar hükümetin başında kalmaya devam edecek.
Kendisi de bir ekonomist olan Selam Feyyad, Filistin’e yapılan yüzmilyonlarca dolarlık uluslararası yardımı, Batı Şeria’da yol, okul ve diğer altyapı inşaatları olarak değerlendirmesiyle tanınıyor. Ancak Feyyad, başbakanın yetkileri konusunda Mahmut Abbas’la anlaşamıyordu.

Amerika Selam Feyyad’ı, patlamaya hazır bir Ortadoğu da ılımlı bir ses olarak tanıyor. Feyyad hem Başkan Barack Obama hem de Dışişleri Bakanı John Kerry’nin desteğini alan bir isim.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG