Erişilebilirlik

FIFA Başkanı Blatter İstifa Etti


Dünya Futbol Federasyonu başkanı Sepp Blatter, FIFA’yı sarsan yolsuzluk skandalı sonrası istifa etti.

FIFA başkanlığına beşinci kez seçilen Blatter, yeni görevine henüz dört gün önce başlamıştı. Futbol Federasyonu’na acil kongre çağrısında bulunan Blatter, yapılacak kongrede yeni başkanın seçilmesi gerektiğini ve yeni başkanın görevine başlayana kadar kendisinin başkanlık görevinde kalacağını bildirdi.

Yeni FIFA başkanlık seçimine daha aylar var. FIFA’yı yakından izleyen uzmanlar, yeni başkanlık seçimlerinin bu yılın Aralık ayı ile 2016’nın Mart ayına kadar sürebileceğini söylüyor.

79 yaşındaki FIFA başkanı, kararını Zürih’teki bir basın toplantısında açıkladı. FİFA yöneticilerinden birçoğunun yolsuzluğa bulaştığı ve rüşvet yediği yönünde çıkan haberlere rağmen kendisinin masum olduğunu savunan Blatter, yolsuzluğa bulaşmış herkesi federasyondan uzaklaştırarak FIFA’yı bu durumdan temizleyeceğini iddia etti.

Blatter’in istifası, spor gazetecileri arasında şaşkınlıkla karşılandı.

İsviçre’de biraraya gelen FIFA yetkililerine, Dünya Kupası gibi uluslararası kupaların oynanacağı yerlerin belirlenmesinde yolsuzluk yapıldığı ve rüşvet yedikleri suçlamalarından Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI ile İsviçre polis teşkilatı baskın düzenledi. Tutuklanan yetkililer, rüşvet yemek ve şantaj yapmakla suçlanıyor.

Fransızca yaptığı açıklamada Blatter, FIFA ve futbol için en iyisi neyse onu yapmaya çalıştığını ve hayatını FIFA ve futbolu geliştirmeye adadığını söyledi. Blatter ayrıca, olağanüstü seçim hakkı bulunan Kongre’de görevini sonlandırmaya karar verdiğini de bildirdi.

Blatter, yeni başkan seçilene kadar görevini sürdüreceğini de açıkladı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG