Erişilebilirlik

Ferguson'da Beyaz Polise Federal Dava Yok


Ferguson'da Beyaz Polise Federal Dava Yok
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:39 0:00

Amerika’nın Missouri eyaletinde geçen Ağustos'ta silahsız siyah bir genci vurarak öldüren beyaz polis memuru aleyhine federal dava açılmayacağı açıklandı. Ferguson polis teşkilatıyla ilgili bir soruşturma ise teşkilatın ne kadar önyargılı olduğunu gözler önüne seriyor

Aylarca süren protestolar ve polisin ırk ayrımcılığı yaptığı suçlamalarından sonra olaya son noktayı koyan federal hükümet, Michael Brown’un vurularak öldürülmesi olayında kimsenin suçlanmayacağını açıkladı.

Eric Holder, ”Son derece trajik olsa da Michael Brown’un ölümü cezai bir durum içermiyor” şeklinde konuşuyor.

Geçen Ağustos ayında tartışmaya girdiği silahsız siyah genç Michael Brown’u vurarak öldüren beyaz polis memuru Darren Wilson, ceza almayacak.

Ancak Adalet Bakanı Eric Holder, Ferguson Polis Teşkilatı’nın kasabada yaşayan siyahlara karşı sürekli ayrımcı bir tavır içinde olduğunu doğruladı: ”Ferguson sakinleri sadece Michael Brown’un vurularak öldürülmesine değil, polisin defalarca siyahların anayasal haklarını ihlal etmesine, polise duyulan güveni sarsmasına da tepki gösterdi.”

Ferguson Belediye Başkanı James Knowles, ırkçı söylemler içeren elektronik postalar gönderen bir polisin teşkilattan çıkarıldığını, üç polisinse soruşturma altında olduğunu söyledi.

Adalet Bakanlığı verileri, Ferguson’un siyah sakinlerinin gördüğü farklı muameleyi gözler önüne seriyor. Ulusal bir polis dayanışma örgütünün başkanı, her teşkilatın, hizmet ettiği toplumda ırk ayrımcılığı yapmadığından emin olması gerektiğini söylüyor: ”Amerika’da her komiser, başında bulunduğu teşkilatın istatistiklerini çok iyi incelemeli. Eğer bunu yapmazsa hem hizmet ettiği topluma hem de başında bulunduğu polis teşkilatına büyük bir haksızlık yapmış olur.”

Başkan Obama, Amerika çapında polis teşkilatlarına yeni düzenlemeler getirilmesi ve teşkilatların iyileştirilmesi için hazırlanan önerileri hafta başında açıkladı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG