Erişilebilirlik

Ferguson'da Halk Polise Şüpheyle Bakıyor


İki yıl önce Missouri’nin Ferguson kasabasında polise karşı şiddet ve öfke dolu gösteriler vardı.

Ferguson’daki şiddet olayları, Ferguson polis memuru Darren Wilson’ın silahsız Michael Brown’ı vurarak öldürmesiyle başladı.

Ferguson'da Polis Teşkilatı Yenilense de Halk Uygulamaya Şüpheyle Bakıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:55 0:00

Wilson’ın ceza almaması gösterileri şiddetlendirdi. Michael Brown’ın annesi, “Üniformasını şerefle taşıyan polis memurlarına saygısızlık yaptı. Bir kenti tehlikeye atmaktan fazlasını yaptı. Başka polisleri de tehlikeye attı” diyerek, polisin davranışlarının kabul edilemez olduğunu söylüyor.

Bu olay Black Lives Matter – Siyahların Hayatı Önemli Hareketini ve polis şiddeti tartışmasını körükledi. Polislerin yıllardır görevlerini kötüye kullandığı iddialarını yeniden gündeme getirdi.

Federal soruşturma, beyaz ağırlıklı Ferguson Polis Teşkilatı’nın sistematik olarak ırkçılık yaptığını ve aşırı kuvvete başvurduğunu ortaya koydu.

Ferguson Belediye Başkanı De Carlon Seewood, “Yıllardır süren sorunları bir çırpıda çözmek mümkün değil. Çok uzun bir süreç söz konusu. Çok dikkatli olmamız gerekiyor" derken, yeni prosedürlerin arkasında duracaklarını belirtiyor.

Yeni emniyet müdürü siyah olan Ferguson’da polis memurlarının eğitimden geçmesi gerekiyor. Ancak halk uygulamaya kuşkuyla bakıyor.

Emily Davis ve diğer gönüllüler, polislerin yeniden eğitim almasını istiyor, Ferguson’daki sorunun çözülmesine yardım ediyor ve polis teşkilatının Adalet Bakanlığı kararlarını uygulaması için kent yetkililerine baskı yapıyor.

Ferguson Polis Teşkilatı’nı tamamen yenilemek uzun sürebilir. Afrika kökenli çoğunluk, en önemli reformun, halka saygılı ve adaletli bir şekilde hizmet etmek olduğunu söylüyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG