Erişilebilirlik

Fener Rum Patriği Taburcu Edildi


Fener Rum Patriği Bartholomeos
Fener Rum Patriği Bartholomeos

Resmi bir ziyarette bulunmak üzere ABD’nin başkenti Washington’a gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos, rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastaneden taburcu edildi.

ABD Başkanı Joe Biden’la da görüşeceği 12 günlük ziyaretine başlayan Patrik Bartholomeos’un, uzun yolculuk ve yoğun programı nedeniyle yorgunluk kaynaklı rahatsızlandığı ve Pazar günü hastanede kontrol alındığı açıklanmıştı.

81 yaşındaki Fener Rum Patriği Bartholomeos, hastaneden taburcu edilmesinin ardından Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği konutunda Büyükelçi Murat Mercan’ın kendisi onuruna verdiği kahvaltıya katıldı.

Kahvaltıya Yunanistan’ın Washington Büyükelçisi Papadopoulou ve ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muavini Olson da katıldı.

Bartholomeos'un bugün ABD Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken'la biraraya gelmesi bekleniyor. Biden’la görüşmesinde Rum Ortodoks kilisesinin Türkiye’deki durumuna dair konuları ele alması planlanan Bartholomeos ayrıca başkent Washington’da bazı dini programlara da katılacak. Ziyareti sırasında Notre Dame Üniversitesi de Fener Rum Patriği Bartholomeos’a fahri doktora unvanı verecek.

STÜDYO VOA

Biden yönetimi Çin’den ithal edilen ürünlere gümrük vergilerini arttırdı - 14 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG