Erişilebilirlik

Federal Bina İşgalinde Çatışma: 1 Ölü


Ammon Bundy
Ammon Bundy

ABD’nin Oregon eyaletinde Ocak başında vahşi yaşam alanındaki bir binayı işgal eden silahlı protestocular ve polis arasındaki müzakereler sonuçsuz kaldı.

Grubun lideri Ammon Bundy ve bir kaç protestocu, Salı akşamı bir toplantıda konuşmak için işgal ettikleri federal binadan ayrıldığı sırada polis, grubun arabasını durdurdu.

Federal Soruşturma Bürosu FBI’dan yapılan açıklamaya göre, eyalet polisi ile ortak gerçekleştirilen operasyon sırasında silahlar patladı. Çatışmada, hükümet binasını işgal eden isyancı gruptan bir kişi öldü, bir kişi de yaralandı.

Aralarında Ammon Bundy ve kardeşi Ryan Bundy’nin bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. İsyancı gruptan tutuklananların hepsi zorlama, korkutma ve tehdit ile polis memurlarının resmi görevlerini yapmasına engel olmak ile suçlandı.

Grubun federal hükümet binasını işgali 2 Ocak günü başladı. İsyancı grup, federal hükümetin eyalette sahip olduğu ve işlettiği toprakların çok fazla olduğunu ve bu yüzden, toprakların yerel yetkililere devredilmesini talep ediyordu.

FBI ve yerel yetkililer, işgal başladığından beri eylemcileri gözlüyordu ancak protesto alanından uzaklaştırmak için herhangi bir adım atmamıştı. Grup da gün geçtikçe ülkenin dört bir yanından katılımcıların da gelmesiyle büyümüştü. Yerel halk ise bir yandan protestoyu desteklerken, diğer yandan bina işgaline karşı çıkıyordu.

Çatışmada silahı ilk hangi tarafın ateşlediği bilinmiyor. Federal hükümet yetkilileri, binanın çevresinde işgali devam ettiren bir gruba daha müdahale etti ancak başarılı olamadı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG