Erişilebilirlik

Trump'ın FED Adayı Powell


Başkan Donald Trump, 2018 yılı Şubat ayında görev süresi dolacak olan Amerika Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen’in yerine hali hazırda Bankanın Yönetim Kurulu Üyesi olan Jerome Powell’ı aday olarak belirledi.

Yellen, bir önceki Başkan Barack Obama döneminde FED Başkanlığı görevine getirilmişti.

Başkan Donald Trump seçim kampanyası sırasında Janet Yellen’la ilgili sert eleştirilerde bulunmuş olmasına karşın son dönemde Yellen’ın hizmetlerini öven ifadeler kullandı. Ancak görevine devam edebilme şansı olmasına rağmen Trump, Yellen’ı yeniden aday olarak seçmedi.

Piyasalar bir süredir Şubat ayında görev süresi dolacak Janet Yellen’ın yerine hangi ismin getirileceğini konuşuyordu. En çok üzerinde durulan isim halen FED guvernörü olan Jerome Powell’dı. Başkan Donald Trump da bugün basının karşına Powell’la birlikte geçti ve kendisini FED Başkanı adayı olarak seçtiğini ilan etti. Powell da yaptığı kısa konuşmasında Başkan Trump’a kendisine duyduğu güvenden dolayı teşekkür etti.

Özel sektör geçmişi bulunan aynı zamanda Maliye Bakanlığı’nda görev de yapmış olan Powell, Yelllen’in kriz süresince faizleri indirme ve ekonomi toparlanana kadar oranları tarihi düşük seviyelerde tutmasına da destek vermişti. Dolayısıyla Powell’ın Yellen’ın politikalarına benzer bir yaklaşımla Amerika Merkez Bankası’nı yönetmesi bekleniyor.

FED Başkan adayı olarak Trump tarafından açıklanan Powell’ın görevine başlayabilmesi için Amerika Senatosu’nun da onayını alması gerekecek ancak bu konuda herhangi bir sorun çıkması beklenmiyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG