Erişilebilirlik

FBI: ‘Comey’nin Görevden Alınması Rusya Soruşturmasını Etkilemeyecek’


James Comey’nin görevden alınmasıyla Federal Soruşturma Bürosu (FBI) geçici başkanlığını yürüten Andrew McCabe, bu durumun Rusya soruşturmasında bir etkisi olmayacağını söyledi.

McCabe, “Bugüne kadar soruşturmamızı engelleme çabası olmadı” dedi, FBI’da çalışmanın devam ettiğini kaydetti.

McCabe, bazı senatörlerin Comey’nin Trump’a soruşturulmadığını söyleyip söylemediği ile ilgili soruya yorum yapmadı. McCabe, “Size Comey’nin FBI içinde geniş bir desteğe sahip olduğunu söyleyebilirim, büyük bir organizasyonuz ve emin olarak söyleyebilirim çoğunluk Comey’ye çok olumlu bakıyor” dedi.

Senato İstihbarat Komisyonu’ndan Demokrat Mark Warner Salı günü Comey’nin ifade vermesinin beklendiğini kaydetti. Warner, Trump’ın Comey’yi görevden almasının Rusya soruşturmasıyla ilgili olduğu mesajını verdi ve “bu kabul edilemez” dedi.

Demokrat Partili Oregon Senatörü Ron Wyden da Komisyon toplantısında “Bugün burada Comey olmalıydı” dedi. Senato İstihbarat Komisyonu başkanı Richard Burr de Comey’nin görevden alınmasının zamanlamasını anlamakta zorlandığını ancak Trump’ın bunu yapmaya hakkı olduğunu söyledi.

Comey gelecek hafta kapalı oturumda konuşmaya davet edildi. Komisyon ayrıca Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn’i Rusya soruşturmasıyla ilgili ifade vermeye çağırdı. Flynn Şubat ayında Rusya’nın Amerika büyükelçisi ile ilgili görüşmesini Başkan Yardımcısı Mike Pence’e tam olarak açıklamadığı gerekçesiyle görevden alınmıştı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG