Erişilebilirlik

FBI Binasına Silahla Girmeye Çalışan Kişi Vuruldu


FBI Cincinnati Ofisi
FBI Cincinnati Ofisi

Dün ABD’nin Cincinnati şehrindeki FBI ofisine silahla girmeye çalışan ve ardından kaçan şahıs polis takibi sonucu vurularak öldürüldü. FBI ve polisin takibi sonucu öldürülen kişinin 42 yaşındaki Ricky Shiffer olduğu açıklandı.

Polis yetkilileri Shiffer’ın 6 Ocak 2021 tarihindeki Kongre baskını olayına da karışmış olması ihtimali üzerinde durulduğunu açıkladı. Shiffer’ın FBI binasına silahlı ve çelik yelekli şekilde gelmesine ilişkin soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

FBI Binasına Silahla Girmeye Çalışan Kişi Vuruldu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:51 0:00

Yetkililer, 42 yaşındaki Ricky Shiffer’ın, Proud Boys olarak bilinen ve Kongre saldırısına da katılan aşırı sağcı grupla bir ilişkisinin bulunup bulunmadığının da araştırıldığını söyledi.

Görgü tanıkları bina girişinin olduğu alandan kaçmaya başlaması anında Shiffer’la güvenlik güçleri arasında silahlı kısa süreli bir çatışma olduğunu da belirtiyorlar.

Takibin ardından Shiffer’ı kıstıran emniyet güçlerinin ikna çabalarının sonuç vermediği ve 42 yaşındaki adamın vurularak etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI, Pazartesi günü eski başkan Donald Trump’ın evinde yapılan aramanın ardından ciddi tehditler alındığını açıklamıştı. Trump tarafından atanan FBI Başkanı Christopher Wray, “Kanun uygulayıcılara yönelik tehditlerden her zaman endişe duyuyorum. Kime tepki duyarsanız duyun, kanun uygulayıcılara karşı şiddet çözüm değil” ifadelerini kullandı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG