Erişilebilirlik

Corona'yla Mücadele Ekibi Üyeleri Kendilerini Karantinaya Aldı


Beyaz Saray’da kurulan Corona Virüsü Görev Gücü’nün üç üyesi Corona’ya yakalanma ihtimali üzerine kendilerini iki haftalığına karantinaya aldı.

Ulusal Sağlık Enstitüsü’nde Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi’nin başındaki isim Anthony Fauci de söz konusu üç kişiden biri.

Ulusal Sağlık Enstitüsü’nden yapılan açıklamada Fauci’nin virüse yakalanma ihtimalinin düşük olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Fauci’nin evden çalışmaya devam edeceği ve düzenli olarak test edileceği vurgulandı.

Bu gelişme, Başkan Donald Trump’ın yaverlerinden biriyle Başkan Yardımcısı Mike Pence'in ekibindeki bir görevlide Corona tespit edilmesinin ardından yaşandı.

Sadece Fauci değil, Corona Virüsü Görev Gücü’nün diğer iki üyesi, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Direktörü Dr. Robert Redfield ile Gıda ve İlaç Dairesi Başkanı Stephen Hahn da kendilerini karantinaya aldı.

Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezkeri’nden yapılan açıklamada 68 yaşındaki Redfield’ın belirti göstermediği ve kendisini kötü hissetmediği kaydedildi. Açıklamada Redfield’ın Beyaz Saray’da virüse yakalanma ihtimali düşük olsa da iki hafta boyunca evden çalışacağı belirtildi.

Gıda ve İlaç Dairesi’nden yapılan açıklamada da Hahn’ın da kendisini karantinaya aldığı vurgulandı, ayrıca yapılan Corona testinin negatif çıktığı belirtildi.

Bu üç ismin Salı günü Senato’da ifade vermesi planlanıyordu.

Fauci’yle ilgili haberin kamuoyuna yansımasından önce Senatör Lamar Alexander, Redfield ve Hahn’ın videolink aracılığıyla ifade vermesine izin verileceğini açıklamıştı.

Salgınla mücadele çerçevesinde Beyaz Saray'da kurulan ve uzmanlardan oluşan ekibe Corona Virüsü Görev Gücü adı verilmişti.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG