Erişilebilirlik

Eylemsizlik Bitti Barikatlar Geldi


PKK’nın eylemsizlik kararını sona erdirdiğini açıklamasının ardından Güneydoğu’dan tansiyon yeniden yükseldi. Diyarbakır’da sokak aralarında kurulan barikatlara polis müdahale etti. Sur ilçesinde yer yer çatışmalar yaşandı.

PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri Sur İlçesinde yeniden hendek kazarak barikat kurmaya başladı. Seçim öncesi kapatılan hendekler ve kaldırılan barikatlar, yeniden gerilim nedeni oldu.

Sur ilçesinin özellikle Hasırlı ve Fatih Paşa mahallerinde kurulan barikatlara polis ekipleri müdahale etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren özel harekat timleri zırhlı araçlar eşliğinde Sur ilçesine girdi. Polis ekipleri sokaklarda silahla bekleyen YDG-H üyelerine müdahale etti. Müdahale sırasında sık sık çatışmalar yaşandı. Silah ve patlama sesleri ilçenin birçok yerinden duyuldu. Operasyon nedeniyle ilçedeki bazı yollar kapatıldı. Operasyonun yapıldığı mahallerde esnaflar işyerlerini açmazken, birçok kişi evlerini terk etti. Hasırlı Mahallesinde yalnız yaşayan yaşlı bir kadını çocukları mahalleden çıkarmak için güçlükle ikna etti.

Mahallede bulunanlar evlerine gidebilmek için hendeklerin ve barikatların arasından geçmek zorunda kaldı. YDG-H üyeleri ise ellerinde uzun namlulu silahlarla sokak başlarında bekliyor. Hasırlı Mahallesinde bir önceki çatışmalarda hasar gören ve daha sonra onarılan bir işyeri yeniden hedef oldu. İş yerine roket isabet etti.

Eylemsizlik Bitti Barikatlar Geldi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:22 0:00

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG