Erişilebilirlik

Express’in Kapağında Tartışmalı Erdoğan Fotoğrafı


Amerikan Washington Post gazetesinin başkent Washington metrosu yolcularına ücretsiz dağıttığı Express gazetesinin kapağında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir fotoğrafı da yer aldı.

Gazetenin kapağında, Trump duvardaki liderlerin fotoğrafına bakarken arkadan görülüyor. Fotomontaj ile yapılan kapakta Trump Filipinler devlet başkanı Duterte’nin çerçeveli fotoğrafını da duvara asıyor.

Kapakta, Rusya devlet başkanı Vladimir Putin ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es Sisi, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, askeri darbe ile iktidara gelen Tayland başbakanı Prayut Chan-o-cha ve Filipinler devlet başkanı Rodrigo Duterte’nin çerçeve içinde fotoğrafları yer alıyor. En büyük fotoğraf ise Putin’e ait.

Gazete haberinde, Trump’ın, selefi Obama’nın dışladığı liderlerle iyi geçindiğine dikkat çekiyor. Haberde Trump’ın otoriter liderlerle dostluk kurmaya çalıştığı belirtiliyor ancak bunun “ne pahasına” olduğu sorusu soruluyor.

“Diktatörlere Övgü” başlıklı gazete haberinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşların temel özgürlüklerini aşındırdığını, ayrıca referandumdan sonra Trump’tan tebrik telefonu aldığı kaydediliyor.

Trump’a insan hakları örgütlerinden tepki de var. “Önce İnsan Hakları” örgütünün başkan yardımcısı Rob Berschinski, “Bu kişişleri Beyaz Saray’a davet etmek Amerika’nın onların kötü hareketlerini onayladığı izlenimi verir” diye konuştu.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG