Erişilebilirlik

Evrim Teorisi Müfredattan Çıkarılıyor


Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alparslan Durmuş, evrim teorisinin yeni müfredattan çıkarıldığını açıkladı. Gerekçe evrimin tartışmalı ve anlaşılması zor olması.

‘Hayatın Başlangıcı ve Evrim' ünitesi artık ders kitaplarında yer almayacak. Alparslan Durmuş yeni müfredatın tanımında, "Tartışmalı konuları öğrencilerin henüz kavrayabilecek bilimsel arka plana sahip olmadıkları kademelerde devre dışı bıraktık. Lise 9. sınıf biyoloji dersindeki ‘Hayatın Başlangıcı ve Evrim' ünitesi de henüz bu tartışmayı yürütebilecek öncüllere sahip olmadıkları için lisans eğitimine ertelendi” dedi.

Durmuş, 2017-2018 eğitim yılında uygulanmaya başlanacak müfredata, yerli ve milli değerleri katmaya çalıştıklarını söyledi. Yeni müfredatta, ilkokuldan liseye 51 programda değişiklik yapıldı.

Programlara son hali, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, hükümet yetkilileri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayı ile verildi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da Ocak ayında yaptığı açıklamada, "Evrim teorisi zaten bilimsel olarak eskimiş ve çürümüş bir teoridir. İlla bu teori, mutlaka okutulacak diye bir kural yok" demişti.

Charles Darwin’in evrim teorisi, yaradılışa inanan Hıristiyan ve Müslümanlar tarafından reddediliyor. Müfredattan kaldırılan ünitede, “Evrim, canlı ve cansızların uzun bir süreç içinde geçirdiği ve geçirmekte olduğu değişiklikleri açıklar” şeklinde anlatılıyor ve Darwin dışında doğa bilimci Jean-Baptiste Lamarck’in teorilerine de yer veriyordu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG