Erişilebilirlik

Euro 2016 Karşılaşmaları Sürerken Fransa'da Korkutan Saldırı


Fransa'nın başkenti Paris yakınlarındaki Yvelines banliyösünde bulunan Magnanville kentinde evinden çıkmakta olan bir polis komiseri, kimliği henüz açıklanmayan bir saldırgan tarafından 9 bıçak darbesiyle öldürüldü. Saldırgan daha sonra komiserin evine girerek eşi ve 3 yaşındaki oğlunu rehin aldı. Özel polis birliklerinin müdahalesi sonucu saldırgan geceyarısına doğru vurularak öldürüldü. Ölen polisin eşi de evde ölü bulunurken, 3 yaşındaki çocuk sağ kurtarıldı.

Akşam 20.30 sularında evinin önünde bulunan sivil giyimli 42 yaşındaki Mureaux Karakolu komiseri Jean-Baptiste Salvaing, bıçaklı birinin saldırısına uğradı. Komiseri bıçak darbesiyle öldüren saldırgan daha sonra kurbanının evine kaçtı.

Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, önce evin elektrik ve gazını kesti, ardından da saldırgan ile pazarlığa başladı. Ancak geceyarısına kadar pazarlıklardan sonuç alamayan polis müdahale etme kararı aldı.

Çok sayıda ateş ve patlama sesinin ardından saldırgan gece yarısı ölü olarak ele geçirildi. Komiserin eşi evde ölü bulunurken, çiftin 3 yaşındaki oğlu ise mucize eseri sağ salim kurtuldu.

Terör soruşturması açıldı

Cinayet, bütün hızıyla devam eden Euro 2016 Avrupa Futbol karşılaşmalarının yapıldığı ülkede terör saldırısı korkularını yeniden gündeme getirdi. Olayın Orlando saldırısından bir gün sonra yapılması da kaygıları artırdı.

Saldırganın komiser ve ailesine neden saldırdığı henüz bilinmiyor. Ancak Le Parisien gazetesi ve BFM TV haber kanalı, görgü tanıklarının saldırganın 'Allahü ekber' diyerek saldırdığını anlattıklarını açıkladı. Güvenlik güçleri terör saldırısından şüphelense de henüz net bir açıklama yapmıyor. Ancak, Paris Adliyesi terörle mücadele biriminin olaya ilişkin soruşturma başlatması şüpheleri bu yönde yoğunlaştırdı. Saldırganın kimliğine ilişkin bir bilgi ise verilmedi.

Cumhurbaşkanı François Hollande, bu sabah 7:45'te güvenlik zirvesini toplayacağını açıkladı. Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada saldırının aydınlatılması için tüm olanakların seferber edileceği vurgulandı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG