Erişilebilirlik

Etna Yeniden Faaliyete Geçti


İtalya’daki Etna yanardağı yeniden faliyete geçti, en az 10 kişi yaralandı. Yaralılar arasında turistler ve bilim insanları da var.

Volkanik patlamayı yakından gözlemlemek isteyen turistler bir sürprizle karşılaştı, magma patlaması bölgedekilerin üzerine taş ve diğer maddelerin yağmasına neden oldu.

Yetkililer, öğle saatlerinde patlama meydana geldiğinde bölgede 35 turistin bulunduğunu belirtti. Turistlere rehberlik edenlerin güvenliklerine yardımcı oldukları belirtiliyor.

İtalyan ANSA haber ajansına göre aralarında 3 Alman turistin bulunduğu 4 kişi hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan hiçbirinin durumunun ağır olmadığı belirtiliyor.

Yaralılardan biri olan İtalya’nın volkan bilimi enstitüsünden Boris Behncke Facebook sayfasında başından yaralandığını belirtti.

BBC bilim muhabiri Rebecca Morelle o sırada Etna’daydı ve yaşadıklarını bir dizi tweet ile anlattı.

Morelle, bir daha böyle tecrübe yaşamak istemediğini kaydetti. BBC ekibinin sallandığını, fiziksel olarak iyi olduğunu, kesikler ve yanıkları olduğunu kaydeden Morelle, patlamanın volkanların nasıl ‘tahmin edilemez’ olduğunu gösterdiğini söyledi.

Turistler, patlama olduğunda çıkmaları için izin verilen bölgedeydi. Etna yanardağı son iki gündür aktif. Havaya lav ve kül püskürtüyor. Çarşamba günü güneydoğu kraterinden yeni bir lav akışı başlamıştı.

İtalya volkan bilimi enstitüsü durumu takip etmeye devam ettiğini belirtti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG