Erişilebilirlik

Etiyopya:'Pilotlar Prosedürleri Uyguladı Ama Uçağın Burnunu Kaldıramadı'


Etiyopya Havayolları'na ait Boeing 737 MAX 8 tipi uçağın düşmesi sonucu 157 kişi hayatını kaybetmişti.
Etiyopya Havayolları'na ait Boeing 737 MAX 8 tipi uçağın düşmesi sonucu 157 kişi hayatını kaybetmişti.

Etiyopya’da düşen ve 157 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kazayla ilgili olarak Etiyopya Ulaştırma Bakanı kameraların karşısına geçerek ilk bulgulara ilişkin açıklama yaptı. Bakan Dagmawit Moges, pilotların Boeing şirketi tarafından ön görülen tüm acil durum prosedürlerini yerine getirdiğini söyledi.

Başkent Addis Ababa’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Moges ellerine ulaşan ilk raporlara ilişkin bilgileri paylaştı. Moges, “Ekip üretici firmanın uygulanmasını istediği tüm prosedürleri yerine getirmiş ancak yine de uçağı kontrol edemediler” dedi.

Etiyopya Ulaştırma Bakanı ayrıca “Pilotlar aynı prosedürleri defalarca denediler ancak uçağın burnunu kaldıramadılar. Üretici şirketin uçağın kontrol sistemlerini gözden geçirmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Etiyopya’da 10 Mart günü düşen ve 157 kişinin ölümüne neden olan Boeing 737 MAX 8 tipi uçak geçen yıl da Endonezya’da düşmüştü. O kazada da 189 kişi hayatını kaybetmişti. İki kaza arasındaki benzerlikle ve uçaklardaki teknik sorundan kaynaklandığına dair verilen sonucu 737 MAX serisi uçaklar tüm dünyada seferlerden çekildi. Boeing şirketi halen daha uçağın kontrol yazılım sistemleri üzerinde güncelleme çalışmalarına devam ediyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG