Erişilebilirlik

Esat Yılbaşını Cephede Askerlerle Geçirdi


Suriye Devlet başkanı Beşar Esat yılbaşı akşamı cephede aserlerme yemek yerken
Suriye Devlet başkanı Beşar Esat yılbaşı akşamı cephede aserlerme yemek yerken

Devlet televizyonu Suriye devlet başkanını şiddetli çatışmalara sahne olan Şam'ın kırsal beldesi Cobar'da askerlerle kucaklaşır ve birlikte akşam yemeği yerken gösterdi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat Yılbaşını askerlerle geçirme Şam’ın kırsal beldelerinde bir savaş hattına ender rastlanan bir ziyaret yaptı.

Devlet televizyonu Esat’ı son aylarda hükümet kuvvetleriyle isyancı güçler arasında şiddetli çatışmalara sahne olan Cobar beldesinde askerlerle akşam yemeği yerken gösterdi. Esat televizyonda askerlerle kucaklaşır ve onları ülkeyi korudukları için överken görüldü.

Suriye ordusu 2013 yılından beri Şam’ın dış mahallerinde isyancı güçlerle savaşıyordu.

Öteyandan merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlemevi geride bıraktığımız yıl Suriye’de binlercesi sivil 76,021 kişinin öldürüldüğünü bildirdi

Bu arada Ortak Görev Gücü’nden bir yetkili, 2014’ın son gününde ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının Suriye ve Irak’taki IŞİD militanları ve konuşlandıkları mevzilere 10 saldırı düzenlediklerini açıkladı.

Suriye’de Kobani’de 5, el -Hasakah’ta da 2 hedef vurulduğu bildirildi. Irak’ta ise Felluce’de de iki saldırı düzenledikleri ve Musul yakınında konuşlanmış bir IŞİD mevzisinin tahrip edildiğide haber veriliyor.

Öteyandan Kobani’de Kürtler ve IŞİD militanları arasında geçen savaşı yakından izleyenSuriye İnsan Hakları Gözlemevi , Kürt milislerin Kobani’nin yüzde 70’inin kontrolunu tekrar ellerine geçirdiklerini bildirdi.

Amerika’nın havadan destek verdiği Kürt milislerin, Salı günü Kobani’nin güneyinde IŞİD militanlarıyla girdikleri çatışmalarda militanları püskürterek bu bölgenin de kontrolunu ellerine geçirdikleri açıklandı.

Suriye içinden bilgi alan Gözlemevi, Kürtlerin Kobani’nin güneyi ve kent merkezinin kontrolunu ellerinde bulundurduklarını söylüyor. Bu bölgelerin yanısıra Türkiye sınırına giden bir alan da Kürtlerin kontrolu altında.

Gözlemevi’ni yöneten Rami Abdurrahman Amerika’nın her günIŞİD mevzilerini yok eden hava saldırıları düzenlediğini ve bu saldırıların olmasaydı şuan Kobani’nin tamamının IŞİD’in elinde bulunacağını söylüyor.

Abdulrahman, Kürt milislerin Kobani’nin tümünün kontrolunu yakında eline geçireceği görüşünde.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG