Erişilebilirlik

Eski Savunma Bakanı Donald Rumsfeld'in Anı Kitabı Yayınlandı


Eski Savunma Bakanı Donald Rumsfeld'in Anı Kitabı Yayınlandı
Eski Savunma Bakanı Donald Rumsfeld'in Anı Kitabı Yayınlandı

Irak ve Afganistan’ın işgali sırasında savunma bakanlığı görevini yürüten Donald Rumsfeld’in anılarını anlattığı ‘Known and Unknown’ ‘Bilinen ve Bilinmeyen’ adlı kitap yayınlandı.

Rumsfeld, kitabında, zamanın başkanı George W. Bush’a verdiği taktik ve politikaları savunuyor.

Örneğin Rumsfeld, Saddam Hüseyin’in kitle imha silahlarına sahip olduğunu iddiasının yalan olmadığını söylüyor. Bu iddia Amerika’nın Irak’ı işgalinin gerekçesi olarak gösterilmiş ancak daha sonra Irak’ta kitle imhasilahlarına rastlanmamıştı.

Rumsfeld kitabında ayrıca 2004 yılında Irak’taki Ebu Gureyb hapishanesindeki işkence skandalı patlak verdiğinde istifa etmediğine pişman olduğunu söylüyor. Eski bakan, istifa etmeyi önerdiğini ancak Başkan Bush’un kendisini göreve devam etmeye ikna ettiğini anlatıyor.

78 yaşındaki Rumsfeld anılarında Bush Yönetimi’nin terörle mücadele çabalarının perde arkasını da yansıtıyor. Örneğin Rumsfeld, bilinenin aksine, dönemin Dışişleri Bakanı Colin Powell’in Irak’ı işgal etme kararını sorgulamadığını belirtiyor. Eski bakan, Cumhuriyetçi başkan adaylarından Senatör John McCain’i de sert bir dille eleştiriyor ve asabi bir mizaca sahip olan McCain’in medyaya hizmet ettiğini söylüyor.

XS
SM
MD
LG