Erişilebilirlik

Eski Rus Milyarder Açlık Grevine Son Verdi


Fes edilen Yukos Petrol şirketinin eski patronu olan Kodorkovski, 2005 yılında, dolandırıcılık ve vergi kaçırma suçlarından yargılanmış ve sekiz yıl hapse mahkum edilmişti

Hapisteki eski petrol kralı Mikhail Kodorkovski dün başladığı açlık grevine son verdi.

Kodorkovski, mahkemeye çıkarılmadan gözaltına alınmayı yasaklayan yeni yasanın ihlal edildiğini ileri sürüyor.

Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev tarafından geçen ay imzalanarak yürürlüğe konan yasaya göre, ekonomik suçlarla suçlanan kişilerin yargılanmadan gözaltına alınması yasak.

Bir zamanlar Rusya’nın en zengin adamı olan Kodorkovski’ye, yeni mali dolandırıcılık iddiaları nedeniyle yeniden mahkeme yolu gözükmüştü.

Rus Anayasa Mahkemesi başyargıcına açık mektup gönderen Kodorkovski, Medvedev durumumdan haberdar olana kadar açlık grevine devam edeceğini söyledi.

Eski milyarder bugün bir açıklama yaparak Devlet Başkanı Dimitri Medvedev’in durumundan haberdar olduğunun kendisine resmen bildirildiğini duyurdu.

Fes edilen Yukos Petrol şirketinin eski patronu olan Kodorkovski, 2005 yılında, dolandırıcılık ve vergi kaçırma suçlarından yargılanmış ve sekiz yıl hapse mahkum edilmişti.

Uluslararası insan hakları örgütleri, şimdi de petrol kaçakçılığı ve kara para aklamakla suçlanan Kodorkovski’nin masum olduğunu suçlamaların siyasi olduğunu savunuyor.

XS
SM
MD
LG