Erişilebilirlik

İran'da Rafsancani'nin Kızı Tutuklandı


İran'da Rafsancani'nin Kızı Tutuklandı
İran'da Rafsancani'nin Kızı Tutuklandı

İran’da eski Cumhurbaşkanı Ekber Haşemi Rafsancani’nin kızı yasaklanan muhalefet gösterisine katıldığı gerekçesiyle tutuklandı.

Resmi haber ajansı IRNA, Faize Haşemi ‘nin “kışkırtıcı sloganlar atarken” ve pervasız açıklamalar yaparken tesbit edildiğini ve tutuklandığını bildirdi.

Fars haber ajansı ise Haşemi’nin kızının bir grup “karşı-devrimci ve yağmacıya” öncülük ederken tutuklandığını önesürdü.Ancak ajans, daha sonra Faize Haşemi'nin alışverişe çıktığını iddia etmesi üzerine bırakıldığını bildirdi

İran’daki Yeşil Hareket adlı muhalefet grubu Pazar günü gösteri çağrısında bulunmuştu.

Muhalif internet siteleri Tahran meydanları ve caddelerinde gösterilerin başladığını haber veriyor.

Merkezi New York'taki İran İçin Uluslararası İnsan Hakları Kampanyası adlı grup, güvenlik güçlerinin göstericileri silah ve gözyaşartıcı bomba kullanarak dağıttığını bildirdi.Grup, Tahran'da bir kişinin öldüğünü de önesürdü. İranlı bir yetkili ölüm haberini yalanladı.

Diğer haberlerde Tahran sokaklarına çok sayıda polis sevkedildiği belirtiliyor. Tahran Emniyet Müdürü önemli bir olay olmadığını açıkladı.

İran hükümeti, muhalefet liderleri Mir Hüseyin Musavi ve Mehdi Karrubi’nin gösterilere devam etmeleri halinde protestocuları ezme sözü verdi.

İçişleri Bakanı Mustafa Muhammed Naccar, göstericilerin gerekli karşılığı göreceklerini söyledi.

İran hükümeti Musavi ve Karrubi’yi halkı “isyana teşvikle” suçluyor. Muhafazakar milletvekilleri iki muhalif liderin yargılanmaları ve idam edilmeleri çağrısında bulundu.

XS
SM
MD
LG