Erişilebilirlik

Eski Polis Bölgesinde Sevilen Bir Cumhuriyetçi Siyasetçi Oldu


Eski Polis Bölgesinde Sevilen Bir Cumhuriyetçi Siyasetçi Oldu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:21 0:00

2018 Kongre ara seçimlerinde Minnesota eyaletinin 8’inci seçim bölgesindeki yarışı kazanarak ilk kez Temsilciler Meclisi’ne giren Cumhuriyetçi Partili Pete Stauber, zamanını, eşi ve dört çocuğunun yaşadığı memleketi Minnesota ve Washington arasında bölüyor. Geçmişte Kongre üyeleri, eşleri ve çocuklarıyla beraber Washington’a taşınır, görev süreleri tamamlanıncaya kadar başkentte kalırdı. Şimdiyse özellikle yeni seçilen çoğu Kongre üyesi, aile düzenini memleketlerinde bırakmayı tercih ediyor. Amerika’nın Sesi, eski polis memuru ve profesyonel buz hokeyi oyuncusu Peter Stauber’ın siyasetçiye dönüşümünün öyküsünü inceledi.

Kongre’de Minnesota’nın Superior Gölü kıyısındaki liman kenti Duluth’u temsil eden Pete Stauber, çiçeği burnunda bir siyasetçi.

Stauber, “Burası bizim eğlence ve dinlence yerimiz. Avlanıyorum, balık tutuyorum, hokey oynuyorum. Bunlar gençliğimin önemli birer parçasıydı” diyor.

Stauber’ın Duluth’daki hayatı, eşi Jodi’yle konuştuktan sonra değişti.

Emekli subay Jodi, “Kongre yarışına katılma konusunu ilk kez gündeme getirdiğimiz zamandan bu yana iki yıldan biraz uzun zaman geçmiş” ifadelerini kullanıyor.

Pete Stauber de “Washington’a gidip Kongre’ye girmenin nasıl bir şey olduğunu anlamak için bazı üyelerle görüştük. Sorularımız vardı. Evliliğimizi devam ettirebilir miydik? Kongre’de görev yaparken olmak istediğimiz kadar iyi bir anne baba olabilir miydik?” diyor.

Jodi Stauber, emekli olmadan önce Minnesota eyaleti 148’ini Hava Filosu’nun ilk kadın komutanıydı.

Jodi Stauber, “Çalışmaya devam etmek benim için çok zor olacaktı çünkü özel bakıma ihtiyacı olan bir oğlumuz var” diyor.

Jodi Stauber, dört çocuğuyla birlikte Minnesota’da kalmış. Birçok yeni erkek Kongre üyesinin eşleri de memleketlerinde kalmayı tercih ediyor.

Kongre üyesi, “Eşim ve çocuklarımın memlekette iyi bakıldığını bilmek, daha az endişelenmemi sağlıyor. Böylelikle bu makamın bana verdiği görevlere daha iyi odaklanıyorum” ifadelerini kullanıyor.

Trump’ın ziyareti, Stauber’a Demokratlar’ın kalesi olarak bilinen bölgede zafer kazandırdı. Trump, daha önceki hükümetlerin madenciliğe ilişkin kısıtlamalarını kaldırma sözü verdi.

Stauber ise madenci dostu olarak bilinen konumunu pekiştirdi.

Jimmy Lovrien ve Brady Slater, yerel gazete Duluth News Tribune’de çalışıyor.

Lovrien, “Trump, kısıtlamalardan, işlerin durdurulmasından bıkanlara tercüman oldu” diyor.

Slater ise “Trump destekçileri, Pete Stauber’ın oy verecekleri kişi olacağını gördü. Bu da seçim kampanyasına ciddi ölçüde inandırıcılık kazandırdı” ifadelerini kullanıyor.

Şimdiki zorluk, bu bölgedeki Cumhuriyetçi çoğunluğu korumak.

Stauber, polis teşkilatındaki 23 yıllık deneyiminden güç alıyor.

Cumhuriyetçi partili Kongre üyesi, “Sokaklarda devriye gezerken, çağrılara yanıt verirken hem mağdurlar hem de zanlılar arasında bir güven ilişkisi kurmanız gerekiyor. Kongre’de de bunu yapmak, güven oluşturmak istiyorum çünkü hepimiz aynı şeyi istiyoruz” diyor.

Stauber, Washington’da, memleketi Minnesota’yı ve Detroit Red Wings takımında uzun yıllar boyunca hokey oynadığını hatırlıyor.

Hakemler, penaltıya rağmen hayatının ilk 30 yılı boyunca hokey oynayan Stauber’ın iyi bir performans çıkardığını söylüyor.

Kongre üyesi Stauber, hokey takımında geçirdiği yıllarda edindiği deneyimlerin Kongre’de çok işine yaradığına inanıyor ve “Ekip çalışması, disiplin, çaba. Buz dışındaki davranışlarınız da buz üzerindekiler kadar önemli” diyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG