Erişilebilirlik

Eski İstihbarat Liderlerinden Trump’a Sert Sözler


Ulusal İstihbarat eski Direktörü John Clapper ve Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA’nin eski başkanı John Brennan Başkan Donald Trump’ı sert sözlerle eleştirdiler.

Trump iki ismi siyasi hackciler olarak nitelemişti.

Brennan ve Clapper CNN televizyonuna birlikte katılarak açıklamalarda bulundular.

Clapper, “Rusya tarafından yaratılan tehdit açık ve ortada. Bunu başka bir şekilde göstermeye çalışmak hayret verici ve gerçekte bu ülkeye bir tehlike oluşturuyor” dedi.

Eski Ulusal İstihbarat Direktörü Clapper geri adım atmanın rakip güçlerin liderleri karşısında güçsüzlüğün göstergesi olduğunu söyledi.

Clapper, “Tahminimce Trump kırmızı halıda görünmeye çok istekli” ifadesini kullandı.

Brennan da, “Bizi siyasi hackciler olarak niteliyor çünkü yapılan istihbarat değerlendirmesinin meşruiyetini yok etmeye çalışıyor” dedi.

Brennan, Trump’ın Putin’e ‘bunun sorumlusu sensin biliyoruz’ demiyerek ona geçiş sağladığını kaydetti.

Brennan, “Bu da Putin’e Trump’ın yabancı liderler tarafından oynanabileceğini gösteriyor ki bu liderler onun egosuna oynayacak. Bu ulusal güvenlik açısından çok çok endişe verici bir durum” dedi.

Clapper’a göre de Çin ve Ruslar onunla oynayabileceklerini düşünüyor.

Eski CIA Başkanı Brennan, Trump’ın kendilerine yönelik sözleriyle ilgili olarak, “Eleştirinin kaynağı değerlendirildiğinde bu eleştiriyi onur olarak kabul ediyorum” ifadesini de kullandı.

Brennan, Jim Clapper gibi hayatının çoğunu bu ülkeye adamış birine yönelik sözleri çirkin bulduğunu söyledi ve Trump’ın bundan utanması gerektiğini belirtti. Brennan, “ancak görünen yaptıklarından utanma hissetmeyen birine benziyor” dedi.

STÜDYO VOA

Biden yönetimi Çin’den ithal edilen ürünlere gümrük vergilerini arttırdı - 14 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG