Erişilebilirlik

Eski Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ Tutuklandı


Eski Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ Tutuklandı
Eski Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ Tutuklandı

'Terör örgütü üyesi olmakla' suçlanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, iddiaları reddetti

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, 'İnternet Andıcı' davası kapsamında tutuklandı. Orgeneral Başbuğ 'terör örgütü üyesi olmakla' suçlanıyor.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız, ifade vermek için İstanbul Adliyesine giden Orgeneral Başbuğ'u 'terör örgütü üyesi olmak' suçundan tutuklanması için mahkemeye sevk etti. 'İnternet Andıcı' davasında soruşturma kapsamına alınan eski Genelkurmay Başkanı Orgenerl İlker Başbuğ, 'silahlı terör örgütü yöneticisi olmak' ve 'cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmaya kısmen veya tamamen engellmeye teşebbüs etmekle' suçlanıyor.

İlker Başbuğ, adliyeden cezaevine götürülürken gazetecilere yaptığı kısa açıklamada, "Türkiye Cumhnuriyeti Devletinin 26. Genelkurmay Başkanı, silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasıyla tutuklanmıştır. Taktir yüce Türk milletinindir" dedi.

NTV Televizyonu'nun ulaştığı mahkeme ifadesinde Orgeneral Başbuğ suçlamaları reddediyor: "Bu suçu reddediyorum. Bu suçlamayla itham edilen kişi, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 26. Genelkurmay başkanıdır. Bunu tarihe not olarak düşmekte yarar görüyorum... Ben Genelkurmay Başkanı olarak TSK’nın komutanıyım ki bu TSK, dünyanın sayılı en güçlü ordularından biridir. Böyle bir orduya komuta eden birisinin, silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanmasına gerçekten trajikomik diyebiliriz."

XS
SM
MD
LG