Erişilebilirlik

Eski Çağlardan Bugüne Casusluk Tarihi Bu Müzede


Eski Çağlardan Bugüne Casusluk Tarihi Bu Müzede
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00

Washington’da birçok çeşit müze bulunuyor. Havacılık, doğa, habercilik alanlarındaki müzeler bunlardan sadece bazıları. Bu çeşitlilik içinde kentte bir de casusluk müzesi bulunuyor.

Müze dünyada sadece birkaç tane olan sayılı casusluk müzelerinden biri.

Kent merkezinde yer alan müze, geçmiş ve günümüz casusluk faaliyetlerini, bu faaliyetlerde kullanılan aletleri gözler önüne seriyor. Müze, bu alanda en geniş koleksiyona sahip.

750’den fazla eser 2 bin metrekare alanda meraklılarına sunuluyor.

Müzede casuslukta kullanılan aygıtların yanısıra tarihi fotoğraflar, film ve video gösterileri de var.

Uluslararası Casusluk Müzes,i Kore savaşında kod kırıcı olarak görev yapan Milton Maltz tarafından yaklaşık 40 milyon dolara yaptırıldı.

2002 yılında kapılarını ziyaretçilerine açan müze, 14 yıldır binlerce kişi tarafından ziyaret edilmiş durumda.

Müzede sergilenen eserlerin tarihi bir hayli eskiye dayanıyor.

Yunan ve Roma İmparatorluğu döneminden kalma eserleri bile müzede görmek mümkün.

Sadece bu dönemler değil tabii, Britanya İmparatorluğu, Amerikan Bağımsızlık savaşı, Amerikan İç Savaşı, birinci ve ikinci dünya savaşları, soğuk savaş dönemine ait birçok aygıtı da müzede bulabilirsiniz.

Müzede ilkçağlardan günümüze kadar casusluk malzemeleri da var.

Müzede özel bir bölüm, dünyanın en ünlü casusuyla ilgili bir bölüm bu ve James Bond’a ayrılmış. Bu bölümde Bond filmlerinde kullanılan casusluk malzemelerinin bazıları yer alıyor.

Ayrıca James Bond filmlerinden bazı önemli sahneleri gösteren bölümleri duvarlara asılan dev ekranlardan da izleyebiliyorsunuz.

Müzede, öğrenciler ve yetişkinler için eğitici-kültürel programlar da sunuluyor. Filmler, kitap imza günleri düzenleniyor.

Müzedeki, ‘Aramızdaki Casuslar’ adlı bölüm de dikkat çekici. Burada Türkiye’nin adını da görmek mümkün. Bu bölümde çocuk yaştaki casuslar dikkat çekiyor.

Amerika’nın başkentinde müzelerin çoğu ücretsiz ancak Uluslararası Casus Müzesi bu konuda istisnalardan biri. Müzeyi gezmek istiyorsanız 20 dolar ödemeniz gerekiyor.

STÜDYO VOA

ABD Maliye Bakanı Yellen'dan İran'a yeni yaptırım sinyali – 16 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG