Erişilebilirlik

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu AKP'den İstifa Etti


Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu AKP'den istifa etti. Yeni parti kurma hazırlığında olan ve AKP'den kesin ihraç süreci başlatılmış olan Ahmet Davutoğlu, partiden istifasını açıkladı.

Davutoğlu bir süre önce kesin ihraç talebiyle parti disiplin kuruluna sevk edilmişti. Ahmet Davutoğlu'yla birlikte eski vekiller Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı da AKP üyeliğinden istifa ettiklerini açıkladılar.

Ayrıca AKP eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve Eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı da parti üyeliğinden Ahmet Davutoğlu'yla birlikte istifa etti.

Parti üyeliğinden istifasını açıklayan Davutoğlu, kendilerinin disipline sevk edilmesini de sert sözlerle eleştirdi. Davutoğlu, "Maalesef 2 Eylül 2019, AK Parti’nin kuruluş iddialarından, değerlerinden ve ilkelerinden vazgeçtiğini ilan ettiği bir gün olarak tarihe geçti. İki genel seçimi yönetmiş genel başkanını, genel başkan yardımcılarını, milletvekillerini ve 15 Temmuz gecesinin direnişine öncülük etmiş il başkanlarını ihraç talebiyle disipline sevk etmek, demokratik tecrübelerimizle de siyasi geleneklerimizle de AK Parti’nin kuruluş ilkeleriyle de örtüşmeyen çok vahim bir karardır. AK Parti’nin kuruluş gerekçelerine uygun bir yapı ve siyasete kavuşması için yaptığımız eleştiri ve önerileri dikkate almak yerine ihraç kararına gerekçe kılan mevcut yönetim, millet vicdanında ve tarih önünde aldığı bu kararın hesabını mutlaka verecektir" dedi.

Davutoğlu kendilerinin dile getirdiği sorunlara kulaklarını tıkayan parti yönetiminin milletin sorunlarına çözüm üretmesinin imkansız olduğu söyledi.

Davutoğlu ayrıca "Yoksullukla sonuna kadar mücadele edilen, düşünce ifade, din ve vicdan hürriyetlerin sınırlandırılmamasının, yasal teminat altına alındığı farklılıkların güven ve huzur ortamında kardeşçe bir arada yaşandığı, tarafsız ve bağımsız yargı sistemine güven duyulan ve kamu malına el uzatılmayan akraba ve adam kayırmacılığın olmadığı, şeffaflığın her alanda hakim olduğu, liyakata uygun, ehliyetin ve siyasi ahlakın ölçü alındığı bir demokrasi istiyoruz" dedi.

Davutoğlu bunun bir veda olmadığını söyleyerek seçmene de mesaj verdi. Davutoğlu, "Tabelalar geçici, hayatımızı ve her türlü mücadeleyi anlamlı kılan değerler kalıcıdır. Partiler bu değerlere hizmet ettikleri ölçüde anlamlı olurlar. Biz bu değerlerin ve ilkelerin savunucusu ve sözcüsü olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Davutoğlu bu noktada kendilerinin siyasi bir oluşuma gitmesinin bir görev olduğunu ifade etti ve "Bugünden itibaren, zikrettiğimiz temel ilkeler doğrultusunda yeni bir siyasi hareket inşa etmek ve yeni bir yola çıkmak bizim için hem tarihi bir sorumluluk hem de milletimize karşı yükümlülüğümüzün bir gereğidir. Bu çerçevede, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun, bu ülkenin geleceği için yüreği çarpan ve sorumluluk hisseden herkesi ve her kesimi ortak akıl çerçevesinde bir araya gelmeye ve birlikte çalışmaya davet ediyoruz" dedi.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG