Erişilebilirlik

Eski Afgan Devlet Başkanı Öldürüldü


Eski Afgan Devlet Başkanı Öldürüldü
Eski Afgan Devlet Başkanı Öldürüldü

Afgan polisi, Taleban ile barış görüşmelerini yürüten eski devlet başkanı Burhaneddin Rabbani’nin bombalı intihar saldırısında öldüğünü bildirdi.

Görgütanıklarına göre Salı akşamı Rabbani’nin Kabil’deki evinin önünde bir patlama meydana geldi. Patlama sırasında devlet başkanı Hamid Karzai’nin danışmanlarından Masum Stanekzai da yaralandı.

Rabbani, savaşa siyasi çözüm bulma amacıyla Afgan devlet başkanı Hamid Karzai tarafından kurulan Yüksek Barış Konseyine başkanlık ediyordu.

Karzai’nin sözcüsü BM Genel Kurulu toplantıları için New York’ta bulunan Afganistan devlet başkanının ziyaretini yarıda keserek ülkesine döneceğini açıkladı.

Eski Afgan devlet başkanı Kabil’de hükümet binaları ve Amerikan elçiliğinin bulunduğu çok sıkı korunan diplomatik bölgede oturuyordu.

Geçen hafta Taleban militanları aynı bölgede roketler, otomatik silahlar ve bombalarla 20 saat süren bir saldırı düzenlemişti. Koordineli biçimde yürütülen saldırı Amerikan elçiliği, NATO karargahı ve diğer resmi binaları hedef almıştı. Saldırıda 14 kişi ölmüş, otuza yakın kişi de yaralanmıştı.



XS
SM
MD
LG