Erişilebilirlik

Esad: 'Ülke Geleceği Tehlikede'


Suriye Devlet Başkanı Beşar el-Esad, Silahlar Kuvvetler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda “ülke geleceğinin tehlikede”olduğunu söyledi.

Esad, 12 yıl önce babasının yerine geçtiğinden beri ilk kez Silahlı Kuvvetler Gününde halkın önüne ya da televizyona çıkmayarak yazılı açıklama yapıyor.

Mesajında ordusunun ülkenin kaderini tayin edecek bir savaşa girdiğini belirten Esad askerlerini “terörist çeteleri” olarak adlandırdığı isyancılara karşı savaşı güçlendirmeye çağırdı. Esad ayrıca Suriye’nin düşmanlarının hükümeti zayıflatmak için ülke içinde “ajanlar” kullandığını önesürdü

Halep’in güney kesiminde çatışmalar 13’üncü gününe girerken iki taraf da üstünlük sağladığını iddia ediyor.
Salı günü isyancıların iki polis karakolunu ele geçirirken gösteren videolar yayınlandı. Görgütanıkları isyancıların esir aldıkları bazı askerleri idam ettiğini haber veriyor. Ancak haber bağımsız kaynaklarca doğrulanamadı.

Şam’daki BM gözlemci ekibi hükümet kuvvetlerinin Halep’te isyancılara karşı helikopter ve uçak kullandığını bildiriyor.
Ekip sözcüsü Sausan Ghosheh isyancıların da şimdi ağır silahlara sanip olduğunu ve sivil halkın çatışan iki taraf arasında kaldığını açıkladı.

Merkezi İngiltere’deki İnsan Hakları Gözlem örgütü , Suriye ordusunun Halep’in isyancıların elindeki mahallerini top ateşine tuttuğunu ancak isyancıları bu bölgelerden çıkartmayı başaramadığını bildiriyor.
Ülke içindeki görgütanıklarından bilgi alan örgütün haberleri yabancı basına kısıtlama uygulandığı için bağımsız kaynaklara doğrulanamıyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG