Erişilebilirlik

Bekleviç ve Örsek'e Ermenistan'dan Sınırdışı


Bekleviç ve Örsek'e Ermenistan'dan Sınırdışı
Bekleviç ve Örsek'e Ermenistan'dan Sınırdışı

Güçlü Türkiye Partisi Genel Başkanı Tuna Bekleviç ve Yardımcısı Baybars Örsek, Ermenistan ile sınırların açılması için kurulan sivil girişim çerçevesinde gittikleri Ermenistan'da gözaltına alındıktan sonra sınırdışı edildi

Güçlü Türkiye Partisi Genel Başkanı Tuna Bekleviç ve Yardımcısı Baybars Örsek, Ermenistan ile sınırların açılması için kurulan sivil girişim çerçevesinde gittikleri Ermenistan'da gözaltına alındıktan sonra sınırdışı edildi.

GTP'den yapılan yazılı açıklamada, Tuna Bekleviç ve beraberindeki heyetin Ermenistan'da düzenledikleri basın toplantısının ardından Ermenistan Gizli Servisi tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

Ermenistan Ulusal Güvenlik dairesi Sözcüsü Artsvin Bagramyan, Bekleviç ve Örsek’le konuştuğunu ve sınırdışı edilme kararını bildirdiğini açıkladı.

Bekleviç, Türkiye ile Ermenistan arasında Zürih'te imzalanan protokollerin yıldönümünde, sınırın kapalı olmasını protesto etmek amacıyla Arpaçay Nehri üzerinden Ermenistan-Türkiye sınırını geçmişti. Bekleviç basın toplantısı düzenlemek için dün Ermenistan'a tekrar gitti. Bekleviç dün Erivan’da yardımcısı Baybars Örsek’le birlikte düzenlediği basın toplantısından sonra gözaltına alındı.

Güçlü Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Baybars Örsek Ermenistan gizli servisi tarafından Ermenistan'ı terk etmelerinin istenmesiyle ilgili olarak Tiflis havaalanında Türkiye'ye dönmek üzere beklerken Amerika'nın Sesi'ne yaptığı açıklamada parti olarak niyetlerinin barış ve dostluk olduğunu,10 Ekim'de gerçekleştirdikleri sınır geçme eyleminin Ermenistan'da halktan büyük destek gördüğünü ancak Ermenistan Dışişleri Bakanlığı ile gizli servisinin halkın sesine kulak vermemekte ısrarcı olduklarını belirtti. Örsek ve Genel Başkan Tuna Bekleviç iki ülke ilişkilerinin normalleşmesi için çalışmaya devam edeceklerini, üçüncü ülkelerin ve gizli servislerin bu süreci durdurmayı başaramayacaklarına inandıklarını söyledi.

Türkiye 1993 yılında Ermenistan’ın Azerbaycan’ın Dağlık-Karabağ bölgesini işgal etmesini protesto amacıyla sınırı kapatmıştı. İki ülke arasında ilişkilerin normalleştirilmesi ve sınırın açılıması için geçen yıl imzalanan protokoller Türk ve Ermeni parlamentoları tarafından henüz onaylanmadı.

XS
SM
MD
LG