Erişilebilirlik

Erken Seçimin Maliyeti Ne Olur?


Erken Seçim’in Maliyeti Ne Olur?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:11 0:00

AK Parti ve CHP arasındaki koalisyon görüşmesinden bir sonuç çıkmamasına döviz kurunun tepkisi sert oldu. Amerika’nın Sesi, İstanbul Kapalıçarşı esnafıyla görüştü, belirsizliğin ekonomiyi nasıl etkilediği sorusuna yanıt aradı.

Esnafı koalisyon görüşmelerinden bir sonuç çıkmamasından rahatsız. Kiralarını Dolar ile ödeyen, satışlarını Dolar ile yapan esnafa göre, sorumluluk cumhurbaşkanı Erdoğan’da. Erken seçim söylentileri yerine koalisyon kurulsaydı, daha önlerini görebilecekleri bir piyasa olacaktı.

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Altuğ’a göre ise Dolardaki yükselişin koalisyon görüşmeleriyle ilgisi olmadığını şu sözlerle savundu:

“Başbakan kim olursa olsun. Hiç farketmez. Dolardaki yükselmeyi koalisyonun olup olmamasına bağlamak bir anlamda kandırmacadır. Sayın cumhurbaşkanı ve dört parti lideri bir araya gelse yepyeni bir hükümet modeli oluştursa adına da beyin takımı dese, yani dolar geberecek. Bunlar hayal. Ama biz alışkınız, seviyoruz. Birisi emir versin Dolar düşsün, birisi emir versin Dolar yükselsin. Yok böyle bir şey. Ekonominin kanunları acımasızdır. Ne başbakanı dinler, ne cumhurbaşkanını, ne muhalefeti.”

Amerika’nın Sesi’ne konuşan ekonomi profesörü Osman Altuğ, ekonomik istikrar formülünü ise şöyle özetledi:

"Daha çok üret, daha az tüket, tasarruf et, tasarrufları yatırımlara yönlendir ve bu yatırımlardan elde ettiğin kazançlarla milletin yüzünü güldür. Herşey birbirine benziyor. Devlet borçlu, millet de borçlu."

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG