Erişilebilirlik

Erdoğan’ı New York’ta Protesto Edenlere Müdahale


Erdoğan’ı New York’ta Protesto Edenlere Yaka Paça Müdahale
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:09 0:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurul Toplantısı için geldiği New York’ta Müslüman toplumuna hitap etmek için konuştuğu salonda protesto edildi.

Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi tarafından düzenlenen toplantıda, Erdoğan konuşmasına başladıktan birkaç dakika sonra pankart açan protestocuların İngilizce olarak “you are terrorist” (teröristsin) dedikleri duyuldu. Bu sözler üzerine çıkan arbedede, birkaç kişinin salondan yaka paça çıkarıldığı görüldü.

Erdoğan’ın arbede sırasında konuşmasına ara vererek salondakilere “Sakin olun” dediği duyuldu.

Toplantının yapıldığı New York Times Meydanı’ndaki Marriott Marquis otelinin güvenlik görevlilerinin de müdahale ettiği olayda, salondaki katılımcıların da salondan çıkarılan protestocuya vurdukları görüntülere yansıdı.

Erdoğan'ı Protesto Edenlere Sert Müdahale
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:59 0:00

Erdoğan konuşmasına devam ettikten bir süre sonra salondan bir başka protestocunun yaka paça götürüldüğü görüldü. Bu protestocunun da Erdoğan’ı dinlemeye gelenlerin yumruklarına hedef olduğu kameralara yansıdı.

İkinci arbede sonrasında konuşmasına bir kez daha ara vermek zorunda kalan Erdoğan daha sonra, “Üç beş kendini bilmeze, üç beş salon teröristine bu güzel toplantımızı feda etmeyelim” diye konuştu.

Arbede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump'la yapacağı ikili görüşme öncesinde yaşandı.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG