Erişilebilirlik

HRW: 'Erdoğan’ın Hedefi Yine Medya'


İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Türkiye Baş Araştırmacısı Emma Sinclair-Webb’e göre, zamanlama ve kısıtlı kanıtlar, 14 Aralık operasyonunun siyasi amaçlı olduğunu gösteriyor. Operasyonun 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının yıldönümünde yapılması da dikkati çekiyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), bugün yaptığı açıklamada 14 Aralık operasyonuyla ilgili bilgilerin, gazetecilerin yeterli kanıt olmadan gözaltına alındığını gösterdiğini bildirdi. Örgütün İstanbul’daki Türkiye Baş Araştırmacısı Emma Sinclair-Webb, yetersiz kanıt olmadan kriminal bir suçlama yapılmasının basın özgürlüğüne zarar vereceğini ve hür basını susturacağını belirtti.

Emma Sinclair-Webb, “Gülen yanlısı eski müttefikleriyle devam eden mücadelesinde Erdoğan’ın bir kez daha medyayı hedef aldığı görülüyor” dedi. İnsan Hakları İzleme Örgütü uzmanı, 14 Aralık operasyonunun zamanlaması ve yapılan sınırlı açıklamaların, olayın siyasi amaçlı olduğunu gösterdiğini ve mantıklı bir cezai suçun varlığını göstermediğini kaydetti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, 14 Aralık operasyonunun 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun birinci yıldönümüne rastladığına dikkati çekerek gözaltına alınan gazetecilerin Zaman gazetesi ve Samanyolu TV’de bu konuya yer veren isimler olduğunu hatırlattı. Gözaltına alınan polis yetkililerinin de yolsuzluk ve rüşvet iddialarını soruşturan kişiler olduğu bildiriliyor.

Emma Sinclair-Webb, gazetecilerin geçen yıl yolsuzluk olaylarının patlak vermesinin yıldönümünde tutuklanmasının amacının Gülen yanlısı medyayı küçük düşürmek ve sindirmek olduğunu belirtti. İnsan Hakları İzleme Örgütü yetkilisi, gözaltına alma operasyonunun, eleştirel medyayı susuturmak amacıyla gazetecilerin yasadışı örgütlerin üyesi olduğunu iddia ederek tutuklanmasıyla benzer bir girişim olduğuna dikkati çekti.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG