Erişilebilirlik

Erdoğan’dan Koalisyon’a “IŞİD ve PYD’ye Destek Veriyorsunuz” Suçlaması


Türk Silahlı Kuvvetleri, IŞİD’in kontrolünde bulunan El Bab’a yönelik operasyonunu sürdürüyor. TSK’dan yapılan bilgilendirmede 24 Ağustos’ta başlayan Fırat Kalkanı Harekatı 126. Gününe girerken El Bab çevresindeki saldırılarda 13 IŞİD’li öldürüldü.

İki ÖSO militanının hayatını kaybettiği operasyon sırasında top atışlarıyla IŞİD mevzileri baskı altına alınmaya çalışıyor.

Türkiye, El Bab operasyonunun hala tamamlanamamasını uzun süredir Uluslararası Koalisyon’dan hava desteği alamamasını bağlıyor. Ankara bugün aynı konuyu en yetkili ismin ağzından bir kez daha dile getirdi.

Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde ile basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne destek vermemekle suçladığı Uluslararası Koalisyon’un buna mukabil IŞİD ve PYD’yi desteklediğini iddia etti.

Erdoğan: “Uluslararası Koalisyon’un DEAŞ ve PYD’ye verdiği desteğin resim ve video kayıtları var”

Türkiye’nin El Bab’ta bulunan IŞİD güçlerini dört bir yandan kuşatmış olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, “Koalisyon güçleri verdikleri sözleri tutmuyorlar. Verdikleri söz farklıydı, şu anda farklı konumdalar. Öyle olsa da olmasa da biz şu anda yolumuza kararlı şekilde devam ediyoruz. Çıkılan bu yoldan geri dönmemiz mümkün değil. Koalisyon güçlerinin başında söyledikleri şuydu. 'DEAŞ terör örgütüne karşı bütün mücadelemizde sonuna kadar destek vereceğiz' diyorlardı. Hatta bizi de DEAŞ'a destek vermekle suçluyorlardı. Şimdi hepsi ortadan kayboldu. Tam aksine terör örgütüne DEAŞ da dahil olmak üzere PYD/YPG bunlara destek veriyorlar. Hepsinin tescilli olarak, resimle, fotoğrafla, video kayıtlarıyla elimizde belgeleri var” dedi.

Doğu Perinçek: “Bu savaş Türkiye-Amerika Savaşıdır”

Fırat Kalkanı Harekatı’na Milliyetçi Hareket Partisi’yle birlikte en büyük desteği veren parti kuşkusuz Vatan Partisi. İşçi Partisi olan ismini 2015 yılında Vatan Partisi olarak değiştiren partinin genel başkanı Doğu Perinçek, bugün Aydınlık gazetesindeki başyazısında Suriye’deki Türk-Amerikan savaşı yaşandığını öne sürdü.

Perinçek, “Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye’nin toprak bütünlüğü ve milletimizin birliği için güney sınırlarımızın ötesinde ABD’nin piyonlarına karşı savaşı başarıyla sürdürüyor. Karşıda IŞİD var, PKK/PYD var. Arkalarında Amerika. Ellerinde Amerikan silahı. Sırtlarında Amerikan Stinger füzesi. Ceplerinde Amerikan doları. Mehmetçiğe sıktıkları kurşun Amerikan kurşunu. Başlarındaki komutan Amerikan Özel Kuvvet subayı. Amerikan uçaklarıyla korunuyorlar. Bu savaş, Türkiye-Amerika Savaşıdır” dedi.

Süleyman Soylu: “Batı, Türkiye’nin yönünü doğuya çevirdiğini tartışıyorsa önce kendisini sorgulamalı”

Türkiye’de yalnız Amerika Birleşik Devletleri’nin öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon’a yönelik tepkiler değil genel olarak Batı karşıtlığı da yükselişte. Özellikle 15 Temmuz sonrasında tırmanan Batı ülkelerine yönelik eleştirel tutum bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarında da kendini gösterdi.

Ankara’da düzenlenen Kaymakamlık Kursu Kura Töreni'nde konuşan Soylu, “Türkiye, yüzünü ne yana çevirirse çevirsin fırsatları olan bir ülkedir. Enerji koridorlarının üzerinde yer alan, su havzalarının üzerinde yer alan, batısında gelişmiş bir medeniyet ama doğusunda da binlerce yıldır dostluk ve kardeşlik bağı olan kadim bir medeniyetin var olduğu ülkedir. Yani seçenekleri olan bir ülkedir. Bugün Türkiye'nin yönünü doğudan batıya çevirdiği tartışılıyor. Eğer batı dünyasının böyle bir sorgulaması veya endişesi varsa öncelikle bunu kendisinde aramalı ve sorgulamalıdır" diye konuştu.

Soylu: “Türkiye’nin iyi niyeti Batı tarafından suiistimal ediliyor”

Avrupa Birliği’nin yarım asırdır müzakereleri politik şantaj olarak kullandığını belirten İçişleri Bakanı, mülteci görüşmelerinde taahhüt edilen vize serbestisinin hayata geçirilmemesini de eleştirdi.

Soylu, “DEAŞ'a karşı giriştiğimiz operasyonda bile askeri desteğini doğru dürüst ortaya koyamazsan hiç kusura bakma ama Türkiye, elbette ki seçeneklerini kullanmasını bilecektir. Türkiye'nin iyi niyeti Batı tarafından yarım asırdır suiistimal edilmektedir. Batı'nın bu yanlış tutumu terörün ekmeğine yağ sürmektedir. DEAŞ, PKK, YPG, KCK bunlar sadece Türkiye'nin derdi değildir. Terör herkesin derdidir” dedi.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG