Erişilebilirlik

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na Berberoğlu Üzerinden Gönderme


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu gibi Cumhuriyet gazetesinin yayınlamış olduğu Suriye’ye silah götüren “MİT Tırları” haberi nedeniyle casuslukla suçlanacak mı?

Adalet Kalkınma Partisi’nin Antalya’da düzenlediği Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına bakılırsa bu uzak bir ihtimal değil.

Zira son günlerde ana muhalefet partisi liderine sert sözlerle yüklenen Erdoğan, bu kez eleştiri dozunu yükselterek Enis Berberoğlu’nun tutuklandığı davanın Kılıçdaroğlu’na ulaşabileceğini ima etti.

AKP Genel Başkanı, “Ana muhalefetin başındaki zat, ülkesinin aleyhine işlediği bir suçtan dolayı halen cezaevinde bulunan milletvekili ile ilgili konunun kendisine kadar ulaşmasından endişe ettiği için şimdiden ön almaya, suyu bulandırmaya çalışıyor. Eğer yakında, bu içeride olan zat ile alakalı Kılıçdaroğlu'nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın ha! İçeriden değişik haberler alıyorum. ‘Buradan çıktım, çıktım, çıkmadığım takdirde açıklamalarda bulunacağım’ diyor içerideki zat” dedi.

Erdoğan: Alman kamuoyuna Türkiye’yi şikayet eden Kılıçdaroğlu ekmek yediği ülkeye ihanet ediyor

Erdoğan, CHP liderinin Alman dergisine verdiği röportajdaki ifadelerine yönelik eleştirilerini de sürdürdü.

“Geçtiğimiz günlerde ana muhalefet partisinin başındaki şahıs bir Alman dergisine röportaj veriyor. Normal şartlarda herhangi bir siyasetçi böyle bir imkanı ülkesinin menfaatine kullanır. Alman kamuoyuna ülkesini şikayet ediyor. Hem de öyle bir şikayet ediyor ki adeta Alman yatırımcılar, turistler Türkiye’den uzak dursun diye bangır bangır bağırıyor. Neymiş efendim, Türkiye’de kimsenin can ve mal güvenliği yokmuş. Önce inkar etmeye çalıştı. Mızrak çuvala sığmayınca ‘ben bunları her yerde söylüyorum’ diyerek sıyrılmaya çalıştı. Yazıklar olsun; ekmeğini yediği suyunu içtiği, milletvekili ve emekli olarak maaşını aldığı ülkesine böyle bir ihaneti yapan ve bunu savunan zata ne desek boştur” dedi.

CHP’nin yönettiği İzmir Belediyesi’nde çalışan işçilerin grevini hatırlatan Cumhurbaşkanı, işçilerin talebine kulak tıkadığını söylediği Kılıçdaroğlu’nun derdinin “ülkeyi karıştırmak” olduğunu ifade etti.

CHP'li Tezcan: İktidar yeni kumpas tezgahlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine ilk tepki CHP Parti sözcüsü Bülent Tezcan'dan geldi.

ANKA'ya konuşan Tezcan, Cumhurbaşkanı'nı FETÖ taktikleri uygulamakla suçladı.

CHP Parti Sözcüsü, "AK Parti Genel Başkanı, bir kumpas itirafında bulunmuştur. Enis Berberoğlu üzerinden haksız bir biçimde hem Enis Berberoğlu’nu rehin alan ve cezaevine koyan hem de haksız bir şekilde CHP’ye ve Genel Başkanına dönük bir büyük kumpasın aslında ikrarıdır bu. Bunlar FETÖ taktiğidir diyor, FETÖ taktiği tam da kumpas taktiğidir. AK Parti iktidarı önce FETÖ ile beraber Balyoz, Ergenekon gibi kumpasları kurdular. Şimdi FETÖ ayağı yok, FETÖ ayağı olmadan demek ki iktidar kanadı bu yeni kumpasın tezgahlayıcısı" dedi.

Tezcan, CHP milletvekili Berberoğlu'nun da Erdoğan'ın talimatıyla tutuklandığını iddia etti.

CHP Parti Sözcüsü," Şimdi Bölge Adliye Mahkemesi’nde bu davanın görüşülmesi aşamasında İstanbul 2. Bölge İdare Mahkemesi Başkanı’nı değiştirerek bir yeni şüpheli durum daha yaratmışlardır. Son günlerde de açıkça bu kumpasın hedefinin aslında CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu hem sözleriyle hem tutumlarıyla göstermişlerdir" diye konuştu.

CHP'liler Erdoğan'ın açıklamalarından Erdoğan, "Kılıçdaroğlu ile canlı yayına var mısın?" başlıklı sosyal medya kampanyası başlattı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG