Erişilebilirlik

Erdoğan’dan Faiz Mesajı


Erdoğan’dan Faiz Mesajı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:43 0:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan faiz oranlarının hedeflenen seviyelere inmesi konusunda kararlı olduğunu vurguladı. Erdoğan bu mesajını Ankara’da katıldığı bir etkinlikte verdi.

Ankara’da iş dünyasına hitap ettiği konuşmasında Erdoğan, "birlikte Türkiye’yi döviz kuru, faiz oranı ve enflasyon komplosuna hapsetmek isteyenlere karşı savaşı kazanacaklarını" belirtti. Erdoğan, döviz kuru, faiz oranları ve enflasyonu hedeflenen seviyelere indirmede kararlı olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı, Merkez Bankası’nın sahip olduğu döviz rezervleri konusundaki "ikiyüzlü yorumların" amacının Türkiye’ye karşı olumsuz bir duygu yaratma olduğunu savundu.

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya Salı günü yaptığı açıklamada, faiz oranı artışının enflasyonun beklenmedik şekilde artması durumunda yükseltilmesinin bir seçenek olduğunu belirtmiş ve bankanın Türk Lirası’nın değer kaybetmesi sürecinde izlediği politikayı savunmuştu.

Geçen hafta Merkez Bankası faiz oranlarını değiştirmemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek faiz oranlarına karşıtlığıyla biliniyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG