Erişilebilirlik

Erdoğan'dan Avrupa'daki Türklere Çağrı: 3 Değil 5 Çocuk Yapın


Erdoğan’dan Avrupa’daki Türklere Çağrı: 3 Değil 5 Çocuk Yapın
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:10 0:00

16 Nisan Referandumu kapsamında “evet” kampanyasını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyuna mesajlarını toplu açılış törenlerinde veriyor.

Bugün Eskişehir’de düzenlenen açılış törenine katılan Erdoğan, konuşmasında büyük Türkiye’nin 2023’teki hedeflerine ulaşması ve Avrupalı faşistlerden hesap sorulması için hem referandumda evet oyu verilmesini hem de referandumda Anayasa değişikliklerinin kabul edilmesi için kapı kapı dolaşılmasını istedi.

Bir saati aşkın konuşmasının önemli bir kısmını Avrupa eleştirisine ayıran Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin demokrasi ve özgürlükleri Batı ülkelerinden daha iyi yaşadığını söyledi.

Erdoğan: Avrupa Birliği başörtüsünü yasaklıyor

Erdoğan, Avrupa Birliği ülkelerini özellikle Müslümanlara karşı dürüst davranmamakla itham etti.

“Tüm özgürlükçülüklerinin işi ucu kendisine dokununca bittiğini gördük mü? Baktılar, İslam karşıtlığı, Türk karşıtlığı prim yapıyor, o tarafa yöneliyorlar. Avrupa Birliği var ya, Avrupa Birliği Divanı karar alıyor, baş örtüsünü yasaklıyor. Bıktık ya bıktık, hani din özgürlüğü vardı? Hani inanç özgürlüğü vardı? Bunlar çok yüzlü çok. Kendileri dışındaki herkese kriter dayatanlar bunlar değil mi? Türkiye'nin bir bakanı, kendi vatandaşlarıyla buluşmaya geldiğinde OHAL ilan etmenin neresi özgürlüktür?”

Erdoğan: Hollanda’ya yaptıklarının bedelini ödetmek bizim boynumuzun borcu

Cumhurbaşkanı, Hollanda’yla yaşanan krizi de yeniden gündeme taşıdı.

İstanbul’la Hollanda’nın liman kenti Rotterdam’ın kardeş kenti olmasını kendisinin iptal ettirdiğini ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin Hollanda’ya kapıları kapattığını söylerken bunun ne tür yaptırımlar içerdiği hakkında ayrıntılı bilgi vermedi.

Rotterdam’da Aile Bakanı Fatma Betül Sayan’ı karşılamaya gidenlere yapılan muamele hakkında ‘Fatma Betül kardeşimi karşılamaya gelen soydaşlarıma karşı, onların üzerine atlarıyla, itleriyle saldırmanın neresi demokratlıktır? Benim Hüseyin Kurt kardeşimi yere yatırıp, köpeklere parçalatanların eski Roma'daki gladyatörlerden ne farkı var?’ yorumunu yapan Erdoğan, Hollanda’nın ilişkileri normalleştirmek istediğini ifade etti.

“Hale bak, Seçim bitince de çark ediyorlar. ‘Haydi kaldığımız yerden devam edelim’ diye. Yok öyle, yok. Oturun bir kahvaltı yaparız, yemek yeriz. Rezilliğe bak. Sen Türkiye gibi bir ülkeye elinden geldiği kadar haydutluk yapacaksın, sonra "Yemek yiyelim" diyeceksin. Bunun bedelini ödetmek bizim boynumuzun borcudur. Ağızlarındaki baklaları yavaş yavaş çıkarmaya, yüzlerindeki maskeleri indirmeye başladılar.”

Erdoğan: Avrupa’daki vatandaşlarıma sesleniyorum, en güzel evlerde oturun, en güzel arabalara binin

Hollanda’nın bu husumetin şahsına değil Türkiye'ye karşı olduğunu belirten Erdoğan’a göre, Avrupa’nın rahatsızlığının asıl nedenleri Türkiye'nin demokrasi ve ekonomisi ile Avrupa’ya çalışmaya giden Türklerin artık fabrika sahibi olmaları.

“Buradan Avrupa'daki vatandaşlarıma sesleniyorum. Oralara daha sıkı sahip çıkın. Çocuklarınızı daha iyi okullarda okutun. En iyi arabalara binin. En güzel evlerde siz oturun. Üç değil, beş çocuk yapın. Size yapılan terbiyesizliklere vereceğiniz en güzel cevap budur.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, krizin yaşandığı günlerde Hollanda’da bir konferansa katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nu da “Türkiye’den kaçan teröristlerle ortak toplantı yapmak” ile itham etti.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG