Erişilebilirlik

Erdoğan'dan AKP'nin 21. Yılında 'Demokrasi' Vurgusu


Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında kuruluşunun 21. yılını kutlayan partisinin bu süre zarfında yaptıklarına ayırdı.

Geride kalan 21 senenin her anının mücadeleyle geçtiğini savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ilk günden itibaren vesayet odaklarından devlet içine çöreklenmiş çetelere, kimi medya organlarından karanlık lobilere, terör örgütlerinden darbe heveslilerine kadar millet ve memleket düşmanlarının hedefi olduklarını" söyledi.

Erdoğan, ‘‘Cumhuriyet Mitingleri'nden Gezi olaylarına, 17-25 Aralık girişiminden 15 Temmuz darbe teşebbüsüne kadar Milli İrade'ye kasteden tüm saldırıları milletimizle omuz omuza vererek beraberce püskürttük. Yasakçılara rağmen milletimizin özgürlük alanlarını genişlettik. Terör örgütlerine rağmen güvenliği ve adaleti tahkim ettik. Vesayetçilere rağmen milli iradenin üstünlüğünü bu ülkede biz hakim kıldık. Milletin kesesinden geçinen tufeylilere rağmen ekonomimizi her yıl büyütmeyi başardık. Batı'ya lejyonerlik yapmayı marifet sanan içimizdeki mandacılara rağmen dış politikamızı güçlendirdik, itibar ve özgüven kazandırdık’’ dedi.

‘‘Türkiye bizim dönemimizde kast düzeninden kurtuldu’’

Başta Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olmak üzere birçok reforma ve bunların toplamı olarak da "sessiz bir devrim"e imza attıklarını dile getiren AKP Genel Başkanı, imtiyazlı kesimlerin ayrımcılıklarına son verdiklerini söyledi.

Erdoğan, ‘‘Türkiye bizim dönemimizde sadece ayağına vurulmuş asırlık prangaları kırmadı, aynı zamanda mevcut sistemin merkezine yerleştirilmiş kast düzeninden de kurtuldu. Yıllarca bu millete kendi öz yurdunda parya muamelesi yaptılar. Yıllarca bu milletin çocuklarının okumasını, üniversiteye gitmesini, belli konumlara gelip belli meslekleri yapmasını suni sebeplerle engellediler. Kadınlarımızın başörtülü başörtüsüz diye ayrımcılığa uğradığı, evlatlarımızın kılık kıyafetlerinden dolayı üniversite kapılarından kovulduğu, gençlerimizin okullarından dolayı adaletsizliğe maruz kaldığı, temel hak ve hürriyetlerin belli toplum kesimlerine yalnızca elitlere mahsus imtiyazlar olarak görüldüğü işte bu kast sistemine biz son verdik. Bugünün Türkiye'si 21 yıl öncesine göre daha demokratik, daha özgür, fırsat eşitliğinin olduğu bir Türkiye'dir’’ dedi.

‘‘Bugün IMF kapılarında borç dilenen değil dünyaya örnek olan bir Türkiye var’’

Erdoğan, Türkiye’nin son 21 yılda dış politikadan ekonomiye, güvenlikten sağlığa büyük ilerlemeler kaydettiğini belirtti

Cumhurbaşkanı, ‘‘Bugün 2002'ye göre daha huzurluyuz. Daha müreffeh bir Türkiye var. Bugün milli menfaatlerini BM ve NATO dahil her zeminde korkusuzca savunan, netice alan, diplomasisi etkili bir Türkiye var. Bugün kendi kendine çıkardığı krizler içinde boğulan değil en zor şartlarda dahi büyümesini sürdürerek herkesin önüne geçen bir Türkiye var. Bugün IMF kapılarında borç dilenen değil kalkınma ve insani yardımlarda dünyaya örnek olan, örnek gösterilen bir Türkiye var. Bugün kendi milli güvenliği için yurt içinde ve dışında hiç kimsenin icazetini aramadan operasyon düzenleyen, ordusu güçlü bir Türkiye var. Bugün eğitimden enerjiye, ulaştırmadan sağlığa, savunma sanayinden teknolojiye her alanda tarih yazan, destan yazan, gıptayla takip edilen bir Türkiye var’’ dedi.

‘‘FETÖ'cü alçaklardan bile medet ummuşlardır’’

Erdoğan, konuşmasında ana muhalefette bulunan Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) de sert sözlerle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı, ‘‘Son 21 yılda yaşanan onca değişime rağmen millete tepeden bakan üsttenci CHP zihniyeti yerinde saymayı sürdürüyor. Türkiye'nin katettiği onca mesafeye rağmen CHP ve yandaşları değişmemekte, kendilerini yenilememekte ısrar ediyor. Bu ülkenin en önemli sorunlarından biri siyasetin tabiatında var olan rekabeti husumetten ibaret gören kutuplaştırıcı siyaset tarzıdır. Türkiye'yi ve Türk demokrasisini bekleyen asıl tehlike, inşa, imar ve ihya yerine yıkmayı, yok etmeyi siyasetlerinin merkezine yerleştiren rövanşist yaklaşımlardır. Girdikleri her seçimde sandıkta milletten tokat yiyenler maalesef iktidara gelmek için darbelerden, sokak olaylarından, dış desteklerden hatta FETÖ'cü alçaklardan bile medet ummuşlardır. 2023'e giden süreçte benzer senaryoların tekrar tedavüle konulduğuna şahit oluyoruz’’ dedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG