Erişilebilirlik

Erdoğan’dan 15 Temmuz Mesajında Ekonomi Vurgusu


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin 6. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Türkiye’nin ekonomiyle teslim alınmasına rıza göstermeyeceklerini” söyledi.

“Türkiye ekonomisini çökertmeye yönelik tuzakları birer birer bertaraf ederek, hedeflerinden uzaklaştırılmalarına izin vermediklerini, küresel ve bölgesel krizleri ülke adına fırsata çevirmek için var güçleriyle çalıştıklarını” bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Elbette en büyük etkisini hayat pahalılığı olarak hissettiğimiz sıkıntıları da yaşadık ama hamdolsun bu sıkıntıları aşacak güce, imkana, iradeye, kararlılığa sahibiz. Vesayetle istikameti değiştirilemeyen, darbeyle yıkılamayan, terör örgütleriyle hizaya getirilemeyen Türkiye'nin ekonomi ile teslim alınmasına rıza göstermedik, göstermeyeceğiz. Salgın ve savaş şartlarının tetiklediği enerji başta olmak üzere, küresel emtia fiyatlarındaki fahiş artışın hızlandırdığı enflasyon sadece bizim değil, tüm dünyanın sorunudur. İnşallah uzunca bir süredir hep yaptığımız gibi bu türbülanstan da ilk çıkan ülkelerin başında geleceğiz.

Böylece, 15 Temmuz'un devamı olarak gördüğümüz bir badireyi daha geride bırakarak büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası yolunda mücadeleye devam edeceğiz. Ancak bu şekilde kendimizi şehitlerimizin emanetlerine hakkıyla sahip çıkmış, gazilerimize layık olmuş, milletimize karşı sorumluluklarını yerine getirmiş hissedebiliriz."

Bu arada, Erdoğan'ın 15 Temmuz mesajının yer aldığı Türkçe ve İngilizce anma ilanı bugün bazı gazetelerde yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise vatandaşları, bugün İstanbul Saraçhane Meydanı'nda yapılacak anma törenine çağırdı.


Diğer yandan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da 15 Temmuz’un yıldönümü dolayısıyla sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundular.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG