Erişilebilirlik

Erdoğan ve Trump Telefonda Görüştü


Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın telefon görüşmesine ilişkin Ankara basın açıklaması yayınladı.

Açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald Trump arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir. Görüşmede, iki ilişkilerin ele alınmasının yanı sıra, terörle mücadele, Cemal Kaşıkçı meselesi ve Suriye’deki son gelişmeler hakkında görüş teatisinde bulunulmuştur,” denildi.

Aynı açıklamada iki liderin Amerikalı rahip Andrew Brunson’la ilgili hukuki süreci de ele aldığı belirtildi ve “İki lider Türkiye ve ABD arasındaki işbirliğini her alanda normalleştirme ve geliştirilme kararlılıklarını teyit etmişler, FETÖ dahil terörle mücadelede işbirliği konusunu ele almışlardır” ifadesi yer aldı.

Ankara’dan yapılan açıklamada iki liderin Cemal Kaşıkçı olayının bütün yönleriyle aydınlatılması gerektiği hususunda mutabık kaldıkları da dile getirildi.

Telefon görüşmesine ilişkin Ankara’dan yapılan açıklamada “Görüşmede, Münbiç konusundaki yol haritasının bir an önce hayata geçirilmesinin önemine işaret edilmiş ve İdlib mutabakatının önemi vurgulanmıştır," denildi.

Görüşmeyi doğrulayan Beyaz Saray'ın da yazılı açıklama yapması bekleniyor.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG