Erişilebilirlik

'Erdoğan ve Sarkisyan Washington'daki Nükleer Zirve Sırasında Görüşecek'


Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Burak Özügergin, Başbakan Erdoğan’ın özel temsilcisi olarak Erivan’a giden Bakanlık Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun temaslarında, iki liderin 12-13 Nisan tarihlerinde Washington’da yapılacak zirve sırasında bir araya gelmeleri konusunda görüş birliğine varıldığını açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gelecek hafta Washington’da düzenlenecek nükleer güvenlik zirvesi sırasında Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’la bir araya geleceği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Burak Özügergin, Başbakan Erdoğan’ın özel temsilcisi olarak Erivan’a giden Bakanlık Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun temaslarında, iki liderin 12-13 Nisan tarihlerinde Washington’da yapılacak zirve sırasında bir araya gelmeleri konusunda görüş birliğine varıldığını açıkladı.

Özügergin, Müsteşar Sinirlioğlu’nun Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ve Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandyan’la görüştüğünü ve Başbakan Erdoğan’ın yazılı mesajını Sarkisyan’a ilettiğini söyledi.

Sinirlioğlu’nun bu görüşmelerde Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanan protokollerle ilgili olarak son dönemde yaşanan sıkıntıların giderilmesi konusunu da ele aldığı belirtildi.

Feridun Sinirlioğlu Erivan’da temaslarda bulunurken, Ermenistan parlamentosu protokolleri gündeme aldı.

Parlamentonun ani bir kararla gündeme aldığı protokolleri onaylayabileceği bildiriliyor. Erivan’ın protolleri onaylayarak Başbakan Erdoğan’ın Washington ziyareti öncesinde Ankara üzerinde baskı oluşturmayı amaçladığı öne sürülüyor.

Türkiye ve Ermenistan 10 Ekim 2009 tarihinde ikili ilişkileri ve sınır kapılarının açılmasını öngören protokoller imzalamıştı.

XS
SM
MD
LG