Erişilebilirlik

Erdoğan: 'Türkiye İhanet Odaklarıyla Savaşıyor'


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, güvenlik güçlerinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde günlerdir sürdürdüğü operasyonların PKK’ya büyük darbe indirdiğini söyledi. Bursa Sanayi Odası’nın düzenlediği ‘Ekonomiye Değer Katanlar 2015 Ödül Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin yalnızca sınırları dışındaki güçlerle değil ülke içinde de ihanet odaklarıyla savaştığını belirtti.

Erdoğan, ‘‘bütün bunlara karşı, Türkiye olarak, Türk milleti olarak dimdik duracağız. Bu zorlu mücadeleyi sabırla, azimle, dikkatle yürüterek coğrafyamızın üzerindeki karabulutların dağıldığını inşallah hep birlikte göreceğiz. Türkiye sadece sınırları dışındaki güçlerle değil, kendi içindeki ihanet odaklarıyla da mücadele ediyor. Bölücü terör örgütü, kendisine verilen görevi yerine getiriyor. Şu anda silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, gönüllü köy korucularımız el ele hep birlikte o açılan hendeklerin olduğu bütün ilçelerde mahallelere, köylere varıncaya kadar mücadele sürüyor’’ dedi.

Erdoğan PKK’yla birlikte HDP’yi de eleştirdi

PKK’nın ‘sözde mezarlarının’ hepsinin temizlendiğini ve kurduğu ‘sözde mahkemelerin’ yerle yeksan olduğunu açıklayan Erdoğan, devletin bu mücadelede en büyük desteği bölge halkından gördüğünü vurguladı.

‘‘Siz devlet içinde devlet olmadınız, olamayacaksınız. Paralel yapı da öyle. Bunlar beraber çalışıyorlar. Güvenlik güçlerimizin operasyonları sayesinde örgüt her geçen gün güç kaybediyor, mevzi kaybediyor. Okullara, hastanelere, ambulanslara, camilere, yurtlara gözü dönmüş bir şekilde saldıran örgütün gerçek yüzü artık tüm çıplaklığıyla ortaya çıkıyor. Aynı şekilde siyasetçi kisvesiyle örgüte payede olanların gerçek yüzünü de tüm milletimiz gördü. Devlet bölge insanının yanındadır, olmaya devam edecektir. Mali noktada ne kadar sıkıntı varsa, son MGK’da bu desteklerimizi vererek onların bu sıkıntılarını gidereceğiz. ’’

‘‘Terör örgütünün sözünden çıkamayanların kredileri süratle tükenmiştir’’ sözleriyle Halkların Demokratik Partisi’ni hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘‘bölgede çözüm aranması konusunda tek muhatabımız milletimizin kendisi olacaktır’’ cümlesiyle de devletin çözüm sürecinin bundan sonra ne Öcalan’ı ne de HDP’yi dikkate alacağını ima etti.

Numan Kurtulmuş: Bölge halkı PKK’ya destek vermedi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 12 ilçeyi kapsayan yaygın bir terör meselesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Kurtulmuş, ‘‘terör örgütü zannetti ki; ‘bölge halkı bize destek verir.’ Çok şükür ki bölge halkı destek vermedi. Zaten vatandaşımızın kendilerince başkaldırı taleplerine cevap vermemesi sonucu örgüt hendekler kazdı, içine bombaları yerleştirdi. Bu sefer kendi yaşadıkları yerde vatandaşları hendeklerde, hem teröristlerin silah attığı bir ortam, mecburen sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi üzerine baskı altına aldı’’ dedi.

Başbakan Yardımcısı, PKK baskısı nedeniyle dükkanlarını açamayan ve bundan dolayı mağduriyet yaşayan esnafa hükümetin destek olacağını açıkladı.

Karayılan: Türkiye ateşle oynuyor, HPG devreye girebilir

KCK Yürütme Kurulu üyesi Murat Karayılan ise kentlerdeki çatışmaların bu şekilde devam etmesi halinde PKK’nın askeri kanadı HPG’nin (Halk Savunma Güçleri) devreye girebileceğini söyledi. Yeni Özgür Politika gazetesinin sorularını yanıtlayan Karayılan, ‘‘bunun için daha önce ‘Türk devleti ateşle oynuyor’ dedim. Çünkü eğer bu biçimde zulüm gelişir katliama dönüşürse, o zaman HPG de devreye girebilir. Çünkü Türk ordusu girdi. Hulusi Akar önceleri, ‘tankların şehirde ne işi var, uygun değil’ dedi. Peki şimdi niye Cizre’de, Sur’da, Silopi’de tanklar var? Demek ki köklü bir değişim oldu. Yani darbe mekaniği işlemiş oldu ve her şey değişti’’ dedi.

Karayılan: Kürt gençleri Türk ordusuna ve bayrağına karşı değil ama demokratik özerklik reddedilirse ayrılmayı düşünürüz

Demokratik özerklik talebinin bağımsızlık talebi olmadığını belirten KCK Yürütme Konseyi üyesi, hendek kazan gençlerin orduya karşı olmadığını, yerel idari sistemi reddettiğini iddia etti.

‘‘Burada orduya karşı olma, Türk bayrağına karşı olma, TC devletine başkaldırma gibi bir durum yok. Burada bir hak talebi vardır. Esasta halkın öz be öz iradesiyle açığa çıkardığı bir direniş ve tutum söz konusudur. Türk devletinin de buna karşı saldırısı vardır. Kürt halkı Hz. Eyüp’ün sabrına sahip değildir. Bugün Kürt halkının daha değişik seçeneklere yönelme olanakları da vardır. Eğer onlar demokratik özerkliği tümden reddeder ve bunu isteyenleri yok etmeye kalkışırlarsa biz de ayrılmayı düşünürüz.’’

TSK: Silopi, Cizre ve Sur’da devam eden operasyonlarda 105 PKK’lı etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri ise devam eden operasyonlarda Şırnak’ın Cizre’de ilçesinde devam eden operasyonlarda dokuz, Silopi ilçesinde iki ve Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bir PKK’lının etkisiz hale getirildiğini duyurdu. TSK’nın internet sitesinde yapılan açıklamada bu ilçelerde başlatılan operasyonlarda etkisiz hale getirildiği açıklanan toplam PKK’lı sayısı 105’e ulaştı.



STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG