Erişilebilirlik

Erdoğan: ‘‘Türkiye’yi Alt Edemeyecekler’’


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il kongrelerine katılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Kayseri ve Malatya kongrelerine katılan Erdoğan, Cumartesi Van’daki kongreye iştirak ettikten sonra Pazar günü de Samsun kongresinde partililere hitap etti.

Türkiye’nin karşısında son asrın muktedirlerinin olduğunu söyleyen Erdoğan, ancak Türkiye’nin yolundan dönmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı, ‘‘Türkiye mazlumun mağdurun yanında yer alıyor. Bir yandan kendi hakkını savunurken kendi imkanları tüm dostlarımızla paylaşıyoruz. Karşımızda son asrın muktedirleri var. Salgın döneminde içinde yaşadıkları refah düzeninin kırılabilen sırça köşk olduklarını gördüler. Bu zalimlere artık oyunun değiştiğini kabul ettirmek kolay olmuyor. Her gecenin ardından bir aydınlık bulunduğuna inanan insanlar olarak biz kendi işimize bakacağız. Bir yandan ülke içindeki sıkıntıları çözeceğiz, sonra bölge içindeki projelerimizi yapacağız’’ dedi.

‘‘Türkiye'yi tehditle, kuşatmayla, ambargoyla prangaya çekemediler, elbette ekonomi ile de alt edemeyecekler’’

Son dönemde Türkiye’nin darbeden ekonomiye kadar birçok saldırıyla karşı karşıya kaldığını dile getiren Cumhurbaşkanı, ülkesinin tüm bu tuzaklardan kurtulduğunu belirtti.

Erdoğan, ‘‘Geçmişte uzunca bir süre ülkemizi istedikleri gibi biçimlendirmek için kullandıkları tüm araçları birer birer ellerinden aldık. Bizim dönemimizde de aynı oyunları oynadılar ve hep hüsrana uğradılar. Türkiye'yi vesayetle esir alamadılar, Türkiye'yi terörle dize getiremediler, Türkiye'ye darbeyle yıkamadılar, Türkiye'yi tehditle, kuşatmayla, ambargoyla prangaya çekemediler, elbette Türkiye'yi ekonomi ile de alt edemeyecekler. Salgın döneminde tüm dünya kasıp kavurulurken sırf kendi ayaklarımız üzerinde kalmadık. İsteyen herkese şu ana kadar 155 ülkeye yardım ettik. Ekonomimize yönelik saldırıların maliyetleri oldu. Ama bu maliyetler durup dururken olmadı. Hedeflerimize ulaşmak için hızla yol alırken, kimi alanlarda bizi yavaşlattılar. Ama hamdolsun ülkemizi bu kutlu yoldan geri döndüremediler. Tuzakların hepsini de başlarına geçirdik’’ diye konuştu.

‘‘Her şehit bizim için arazilerin vatan olmasıdır’’

AKP Genel Başkanı, tüm engellemelere rağmen Türkiye’nin bölgesinde bugüne kadar uyguladığı aktif dış politikadan vazgeçmeyeceğinin altını çizdi:

‘‘Bölgemizde terör örgütleri ve zalim rejimler, kardeşlerimizin canlarına ve şereflerine saldırırken, pek çoklarının yaptığı gibi onlara sırtımızı dönmedik, bilfiil sahada kendilerine kalkan olduk. Suriye’de biz varız, Libya’da biz varız, Azerbaycan’da kardeşlerimizin yanında biz varız. Akdeniz’den Karadeniz’e Karabağ’a her yerde aynı onurlu tavrı sergiledik bundan sonra da aynı tavrı koyacağız. Elbette bedeller ödüyoruz, darbe girişiminde şehitler verdik. İdlib’te Afrin’de şehitler verdik. Ama şunu unutmayın. Her şehit bizim için arazilerin vatan olmasıdır.’’

Modernizasyonu tamamlanan Samsun-Sivas demiryolu açıldı

Erdoğan parti kongresinden sonra modernizasyonu tamamlanan ve 350 milyon Euro’luk proje bedelinin 153 milyonunun Avrupa Birliği fonlarıyla karşılanan Samsun-Sivas demiryolu hattını kullanıma açtı.

Cumhurbaşkanı burada yaptığı konuşmada da son 18 yılda yenilenen demiryolu hatlarının uzunluğunun 11 bin 590 kilometreye ulaştığını ifade etti.

Erdoğan, yüksek hızlı tren işletmesinde Türkiye’nin dünya sıralamasında sekizinci, Avrupa çapında altıncı sıraya yükseldiğini açıkladı.

Erdoğan’ın eski başbakan Mesut Yılmaz’ın cenaze törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Samsun seyahati öncesinde İstanbul’da eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın cenaze törenine katılarak Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz ve oğlu Hasan Yılmaz’a taziyelerini sundu.

Marmara İlahiyat Fakültesi Camii’nde düzenlenen törende konuşan Erdoğan, ‘‘Başbakanımızı cenaze namazını ifa ile birlikte ebediyete uğurluyoruz. Rabbim taksiratını affetsin. Her nefis ölümü tadacaktır. Nasıl ki şu an musallada Mesut Bey’i ebediyete gönderiyorsak bizler için de aynı akıbet şüphesiz ki gerçekleşecektir. Rabbim bizleri bu musallaya hazırlıklı olarak gelmeyi nasip etsin. Çok farklı bir dönemden geçiyoruz. İzmir açıklarında meydana gelen olay hepimiz için malum 1000’e yakın yaralımız, 50’ye yakın ölenimiz var. Nerede, nasıl olacak belli değil. Tüm mesele hazırlıklı olmak. Hiç ölmeyecek gibi dünyaya her an ölecek gibi ahirete hazırlıklı olmamız lazım’’ dedi.

Cenaze töreninde bir önceki cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski başbakanlardan Tansu Çiller, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de yer aldı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG