Erişilebilirlik

Erdoğan: ‘Terörü Yendiğimizde Daha Çok Hayat Kurtulacak’


ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Amerika ve Türkiye’nin Suriye’de ateşkes konusunda anlaşmaya vardığını açıklamasının ardından ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir dizi Twitter mesajı attı.

İlk olarak Trump’ın mesaj atarak Erdoğan’a teşekkür etmesi üzerine Erdoğan da Twitter’dan ABD Başkanı Trump’a yanıt verdi.

Erdoğan, “İnsanlığın en büyük düşmanı olan terörizmi yendiğimizde çok daha fazla hayat kurtulacak. Bu ortak çabanın bölgede barış ve istikrara katkı sağlayacağına güvenim tam” ifadelerini kullandı.

Trump da ABD'yle Türkiye arasındaki Suriye uzlaşısıyla ilgili attığı Twitter mesajında “Türkiye’den güzel haberler geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Milyonlarca hayat kurtarılacak” demişti.

Trump, diğer mesajlarında da “Bugün uygarlık için harika bir gün. ABD ile gerekli ama gelenek dışı yolda benim yanımda durduğu için gurur duyuyorum. Herkese tebrikler” ifadelerini kullanmıştı. “Bu anlaşma 3 gün önce asla yapılamazdı. Yapılabilmesi için “sert” sevgi göstermek gerekti. Herkes için harika oldu. Hepinizle gurur duyuyorum” diye yazmıştı.

Twiter’dan yazdığı mesajların ardından Teksas’ta konuşan Trump, “Erdoğan benim dostum. Türkiye doğru şeyi yaptı. Cumhurbaşkanı’na büyük saygım var. Başkaları böyle bir karar almayabilirdi. Akıllıca davrandı. Tam bir lider” demişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ysa açıklamasında, “Bu bir ateşkes değildir. Ateşkes iki meşru taraf arasında yapılır. Terör unsurları çıktıktan sonra operasyon duracaktır. Operasyonu durdurduktan sonra mevcut yaptırımlar kaldırılacaktır" diye konuşmuştu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG