Erişilebilirlik

Erdoğan Sırbistan ve Kosova Liderleriyle Görüştü


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elçiliklerini Kudüs'e taşıma kararı alan Sırbistan ve Kosova liderleriyle ayrı ayrı telefonda görüştü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elçiliklerini Kudüs'e taşıma kararı alan Sırbistan ve Kosova liderleriyle ayrı ayrı telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta Beyaz Saray’da ABD Başkanı Donald Trump’la görüşen ve büyükelçiliklerinin Kudüs’e taşınması kararı alan Sırbistan ve Kosova liderleriyle telefonla görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Erdoğan’ın Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taci ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç ile ayrı ayrı telefonda görüştüğü belirtildi.

Açıklamada, elçiliklerin Kudüs’e taşınma konusunda herhangi bir görüşme yapılıp-yapılmadığına değinilmedi. Görüşmelere ilişkin “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı görüşmelerde, Türkiye-Kosova ve Türkiye-Sırbistan ilişkilerini güçlendirecek adımlar ve bölgesel gelişmelerin ele alındığı bildirildi. Görüşmelerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Taci ve Vuçiç'le ikili ve bölgesel konularda yakın işbirliğini ve istişareyi sürdürme hususunda mutabık kaldığı belirtildi” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye, Sırbistan ve Kosova’nın İsrail büyükelçiliklerini Kudüs’e taşıma kararı almasını, yaptığı açıklamayla eleştirmişti. Sırbistan ayrıca Kudüs’te bir ticaret ateşeliği açma kararı da aldı.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG