Erişilebilirlik

"S-400 Satın Almamıza Değdi"


Dün Rusya Lideri Vladimir Putin’le görüşen ve yeni bir S-400 füze savunma sistemi satın alınmasına dair istişarelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta BM Genel Kurulu görüşmeleri sırasında New York Times gazetesine verdiği mülakatta, ABD’yle sıkıntı yaratmasına rağmen S-400 sahibi olma konusunda, “Buna değdiğini düşünüyorum” dedi.

Erdoğan, New York Times editörleriyle yaptığı söyleşide “Biz kendi silahlarımızı alıyoruz. Buna değdi. Savunmamızı istediğimiz gibi güçlendirebiliriz” ifadelerini kullandı. Erdoğan, bu konuda daha önce NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve eski ABD Başkanı Donald Trump’la görüştüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı, Stoltenberg ve Trump’ın da Türkiye’nin kendi silah seçimini yapma konusundaki hakkını teslim ettiklerini belirtti.

Eğer ABD, Türkiye’ye Patriot füze savunma sistemi satsaydı bunu alacağını söyleyen Erdoğan, Türkiye ve ABD’nin uzun yıllara dayanan ilişkileri olduğunu ve bunun korunması ve güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta geçtiğimiz hafta katıldığı BM toplantıları sırasında ABD Başkanı Joe Biden’la görüşememesinin ardından iki ülke ilişkilerinin Biden döneminde iyi başlamadığını söylemişti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG