Erişilebilirlik

Erdoğan: 'Rusya'yla S-500 Sistemini Birlikte Üreteceğiz'


Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde iftar verdiği gençlerin sorularını yanıtladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde iftar verdiği gençlerin sorularını yanıtladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya’yla imzalanan S-400 füze savunma anlaşmasından geri adım atılmasının söz konusu olmadığını, Ankara ve Moskova’nın ileride yeni nesil S-500 füze sistemini birlikte üreteceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde üniversite öğrencileriyle iftarda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftar sonrası yapılan soru-cevap oturumunda bazı açıklamalarda bulundu. S-400 anlaşmasında geri adım atılmayacağını dile getiren Erdoğan,"S-400'den sonra bir de S-500 söz konusu. S-500'de de ortak üretim söz konusu olacak” diye konuştu.

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 siparişini “derin sorunlu” bulan Amerikalı yetkililer, bu alımın Ankara’nın F-35 ortak üretim programını tehlikeye atacağını savunuyor. Ancak Erdoğan, bu konuda teknik araştırmalar yürütüldüğünü ve böyle bir sorun bulunmadığını söyledi.

Erdoğan F-35’lerin teslimatı konusunda da gençlere şu yanıtı verdi: “Sayın Trump'a 'Bu işin önünü kesen Sayın Obama oldu' dedik. Sen Kongre’den çıkartabiliyorsan biz Patriot da alalım. Hem S-400'müz hem Patriotumuz olsun. F-35'te ise beş taneyi bizim generalimize ve pilotlarımıza teslim ettiler. Amerika'da şu anda onlar. Simülatörleri teslim etmediler. Aparatlar buraya gelmedikten sonra 7 milyar dolarlık oraya parça üretimimiz var. Ben biraz bize naz yapıyorlar, orta sahada top çeviriyorlar ama bu işin olmayacağı noktasında değilim. Eer ya da geç F-35'leri teslim alacağız, aparatları da teslim alacağız. S-400'lerde inşallah ülkemize gelecek.”

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG