Erişilebilirlik

Erdoğan Amerikalı Yatırımcılarla Buluşacak


Cumhurbaşkanı Erdoğan birçok dünya lideri gibi BM Genel Kurulu toplantısına en son 2019 yılında katılmıştı. Genel Kurul toplantıları geçen yıl Corona pandemisi yüzünden çevrimiçi yapıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan birçok dünya lideri gibi BM Genel Kurulu toplantısına en son 2019 yılında katılmıştı. Genel Kurul toplantıları geçen yıl Corona pandemisi yüzünden çevrimiçi yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu çalışmalarına katılmak için bugün New York’a geliyor. Öğleden sonra Cumhurbaşkanlığı’na ait bir uçakla New York JFK havalimanına varacağı belirtilen Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Türk heyeti, ‘The Peninsula’ otelinde kalacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan henüz netleşmeyen New York taslak programına göre, çok sayıda ikili görüşme yapacak, çeşitli konferans ve etkinliklere katılacak.

New York'taki yeni Türkevi binası
New York'taki yeni Türkevi binası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından Manhattan Center’da düzenlenecek, “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” başlıklı konferansa katılacak. Erdoğan’ın katılacağı bu konferansta ABD’de yaşayan Türk toplumuna da hitap etmesi bekleniyor.

Erdoğan, Pazartesi 11:30’da 33 katlı yeni Türkevi binasının resmi açılışını yapılacak. Açılış sonrasında binanın teras katında bir resepsiyon düzenlenecek. Erdoğan aynı gün henüz resmen açıklanmayan bir dizi ikili görüşmede bulunacak, saat 18:30’da da Foreign Policy Association ve SETA DC kuruluşlarının Metropolitan Club’da ortaklaşa düzenledikleri bir programa katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi gecesi de Türk Amerikan İş Konseyi (TAİK) tarafından New York’un en prestijli restoranlarından biri olan Cipriani’de düzenlenecek “11. Türkiye Yatırım Konferansına” katılarak burada Amerikalı yatırımcılara hitap edecek.

(Arşiv)
(Arşiv)

Biden ve Erdoğan görüşmesi olacak mı?

Erdoğan’ın Başkan Joe Biden ile görüşüp görüşmeyeceği konusunda henüz iki ülke tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. Biden’ın da pazartesi günü başkent Washington’dan New York’a 76. Birleşmiş Milletler Genel Kurul çalışmalarına katılmak için geleceği ve aynı gün BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geleceği belirtildi. Salı günü başlayacak 76. BM Genel Kurulu’nun üst düzey çalışmalarında Başkan Biden, konuşmasını sabah oturumunun ikinci sırasında, Erdoğan da aynı oturumun 15. Sırasında yapacak.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG