Erişilebilirlik

Erdoğan Muhammed Ali'nin Cenazesine Katılacak


Erdoğan Muhammed Ali'nin Cenazesine Katılacak
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:48 0:00

Dünya spor tarihinin en önemli isimlerinden Muhammed Ali’nin cenaze töreni Cuma günü memleketi Louisville’de kaldırılacak. Ali’nin naaşı hayatını kaybettiği Arizona eyaletinden memleketine Pazartesi günü getirildi.

Yeşil minber örtüsüne sarılı tabut eşi, diğer aile üyeleri ve yakın arkadaşlarının yer aldığı bir konvoyla cenaze evine götürüldü. Muhammed Ali için önce aile üyelerinin katılacağı halka kapalı bir tören yapılması bekleniyor. Cenaze daha sonra Muhammed Ali Merkezi ve Muhammed Ali Bulvarı’ndan geçirildikten sonra kentin en büyük spor kompleksine getirilecek. 20 bin kişilik kapasiteye sahip spor merkezine katılımın bu sayının çok çok üstüne çıkması bekleniyor. Cenaze merkezin internet sitesinden ve haber ajanslarından canlı yayınlanacak.

Muhammed Ali’nin cenaze namazını ABD’deki Müslüman cemaati liderlerinden İmam Zaid Şakir kıldıracak.

Ölümünün açıklanmasından bu yana yüzlerce hayranı Muhammed Ali Kültür Merkezi’ne akın etmiş durumda. Müslüman olan Ali için her dinden insan Ali için dualar okuyor, çiçek bırakıyor ve mum dikiyor.

Cenazeye katılacak isimler arasında siyasetçiler ve ünlü isimler de var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu isimlerden biri. Erdoğan’ın Çarşamba günü yola çıkması ve cenazede bir de konuşma yapması bekleniyor. Aile sözcüsü de bu bilgiyi doğruladı. Ürdün Kralı 2'nci Abdullah ve eski başkanlardan Bill Clinton ile aktör Billy Crystal da konuşmacılar arasında yer alacak.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG