Erişilebilirlik

‘Mücadelemiz Kararlı Bir Şekilde Sürecek’


Ankara’da akşam trafiğinin en yoğun olduğu saatte Genelkurmay Kavşağı yakınlarında askeri servis araçlarını hedef alan bombalı saldırıda ölenlerin sayısı 28’e yükselirken, yaralı sayısının da 61 olduğu bildirildi. Son rakamlar Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş tarafından verildi.

Numan Kurtulmuş saldırının faillerinin en kısa zamanda yakalanacağı vaadinde bulunurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Ahlaki ve insani hiçbir sınırı olmayan bu saldırıları gerçekleştiren piyonlarla ve onların arkasındaki güçlerle mücadelemizi, her gün daha kararlı bir şekilde sürdüreceğiz” ifadesine yer verildi.

“Türkiye’nin, terörle mücadelesinde verdiği kayıplara yenilerinin eklenmesi, milletçe yüreğimizi yaralamakta, sabrımızı zorlamaktadır” denilen Cumhurbaşkanlığı açıklaması, “Birliğimize, beraberliğimize, geleceğimize yönelik olarak, sınırlarımız dışında ve içinde gerçekleşen saldırılara misliyle karşılık verme konusundaki kararlılığımız, bu tür eylemlerle daha da güçlenmektedir” şeklinde devam etti.

Türkiye’nin meşru müdafaa hakkını kullanmaktan çekinmeyeceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıda ölen Türk Silahlı Kuvvetler personeli ve vatandaşların yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı dileklerinde bulundu.

Erdoğan saldırının ardından Azerbaycan'a, Başbakan Ahmet Davutoğlu da, Brüksel ziyaretini iptal etti.

‘Saldırılarının arkasında kimlerin olduğu ortaya çıkarılacak’

Ölü ve yaralı sayısı konusundaki son resmi açıklamayı yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, saldırıda yalnızca “askeri personelin hedef alınmadığını” saldırının Türk milletine karşı yapıldığını savundu. Kurtulmuş, ellerinde kesin bilgi olmamakla birlikte, incelemelerin sürdüğünü, saldırının faillerinin ortaya çıkarılacağını söyledi.

Patlamanın ardından yayılan bilgi kirliliğinden şikayet eden Numan Kurtulmuş, ikinci patlama iddialarıyla ilgili olarak, şüpheli bir paketin güvenlik güçleri tarafından imha amacıyla kontrollu olarak patlatıldığını belirtti.

Numan Kurtulmuş, “Saldırıyı yapanları maşa olarak kullananlar, planlayanlar, bu ve benzeri saldırıların arkasındaki birtakım istihbarat, lojistik, silah ve mühimmat desteklerini ve hatta siyasal destekleri verenleri de lanetlediğimizi çok açıkça ifade ediyorum" diye konuştu.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:13:12 0:00
Linki indirmek için

‘Türkiye’ye ayar vermeye kalkmasınlar’

Bütün vatandaşları teröre karşı “yek vücut” olmaya davet eden Kurtulmuş sözlerine, “Bu bir milli birlik meselesidir. Uluslararası camiayı da teröre karşı işbirliği halinde yanımızda olmaya davet ediyoruz. Sadece kuru birtakım kınama cümlelerinden artık Türkiye'nin tatmin olmadığını herkesin bilmesini isterim. Terörü kınıyoruz. Terör olayları Türkiye'de olduğu süre içerisinde bunlara karşı dışarıdan dost bildiğimiz, ortak bildiğimiz ülkelerden ne tür tepkilerin geldiğini de görüyoruz. Artık bu, basit birtakım kınama sözleriyle geçiştirilecek kadar basit bir konu değildir. Türkiye'nin bekası meselesidir, varlığı meselesidir, bu bölgenin sükunet içerisinde barış içerisinde yaşama meselesidir” diye devam etti.

Saldırının hesabını soracaklarını Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, “Türkiye'yi hiç kimse terör örgütleri üzerinden terbiye etmeye, Türkiye'ye ayar vermeye kalkmasın” dedi.

Saldırının bombalı araçla yapılığını kaydeden Kurtulmuş, ölen ve yaralananların kimlik belirleme işlemlerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.

Genelkurmay’dan kınama

Saldırıyla ilgili açıklama yayınlayan Genelkurmay Başkanlığı da “alçakça ve kalleşçe düzenlenen saldırıyı kınadığını” bildirdi. Açıklamada, “saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımıza, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımız ile vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” dendi.

Saldırılar Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından da kınandı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG