Erişilebilirlik

Erdoğan: "Meclis İdam Kararı Verirse Onaylarım"


Erdoğan: Meclis İdam Kararı Verirse Onaylarım
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:19 0:00

Erdoğan: Meclis idam kararı verirse onaylarım

Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’nin idamı yasalaştırması halinde kendisinin onaylayacağını söyledi. Cumhurbaşkanı, “AB’de idam yokmuş, şurada yokmuş, burada yokmuş. ABD’de var, Japonya’da var” dedi.

Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha idam konusunu gündeme getirdi.

Erdoğan konuşması sırasında Yenikapı Meydanı’ndan yükselen “idam istiyoruz” sloganı üzerine, “şu anda siyasi partilerimizin genel başkanları burada, sizin zaten talebinizi biliyorlar. Egemenlik kayıtsız, şartsız milletin olduğuna göre, sizler de idam talebinde bulunduğunuza göre, bunun kararını verecek merci TBMM’dir. Meclisimiz böyle bir karar verdikten sonra böyledir, onamaksa, ben peşinen ifade ediyorum, onarım” dedi.

Erdoğan: AB’de idam yokmuş, ABD ve Japonya’da var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, idam talebi gündeme geldiğinde Avrupa Birliği’nde idam cezasının olmadığını hatırlatanlara da Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Japonya’yı örnek gösterdi.

“Vatan Caddesi’nde vücudu ikiye bölünmüş kardeşimi gördüğüm zaman kalkıp da bunu kenara koymak mümkün mü? Külliyede F16’ların yağdırdığı bombayla başı vücudundan ayrılan bacımın başı kongre merkezimizin çatısına uçmuştu. Efendim AB’de idam yokmuş, (Avrupa) Konsey’de yokmuş, şurada yokmuş, burada yokmuş. ABD’de var, Japonya’da var, Çin’de var. Bu ülkede de zaten 84’e kadar vardı. Sonra kaldırıldı. Millet böyle bir kara veriyorsa, öyle zannediyorum siyasi partiler uyacaktır.”

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG