Erişilebilirlik

Erdoğan Louisville Ziyaretini Yarıda Kesiyor


Muhammed Ali'nin Louisville, KY'daki cenaze namazına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Muhammed Ali'nin Louisville, KY'daki cenaze namazına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta solunum yetmezliğinden vefat eden efsane boksör Muhammed Ali’nin cenaze törenine katılmak için geldiği Louisville’dan planlanandan bir gün önce Türkiye’ye dönme kararı aldı.

Amerika’nın Sesi muhabirinin görüştüğü Cumhurbaşkanlığı kaynakları da, Erdoğan’ın erken dönme kararı aldığını teyit etti ancak nedenine ilişkin bir açıklama yapmadı.

Erdoğan’ın Muhammed Ali için bu sabah kılınan cenaze namazı sırasındaki bazı düzensizliklere öfkelenmiş olabileceği yönünde iddia ve dedikodular olsa da, bunlar resmi kaynaklarca doğrulanmış değil.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ziyarete ilişkin ilk açıklanan programda bugün (Cuma) Muhammed Ali’nin naaşının Louisville caddelerinde taşınacağı merasime ve öğleden sonra da KFC Yum Center’da düzenlenecek anma törenine katılması öngörülüyordu.

Erdoğan’ın bugün Ahıska Türkleri’yle iftar yemeği programında ise bir değişiklik yok. Şu anda Muhammed Ali müze ve kültür merkezini gezen Erdoğan’ın, akşam Ahıskalılar’la iftardan sonra Amerika saatiyle gece yarısı civarında Türkiye’ye hareket etmesi bekleniyor.

Erdoğan’ın koruması ile Gizli Servis yetkilisi arasında gerilim

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Muhammed Ali Kültür Merkezi’ne gitmek üzere otelinden ayrılıp makam aracına bindikten sonra Amerikan Gizli Servis yetkilileri ile Erdoğan’ın korumaları arasında küçük çaplı bir sürtüşme yaşandı.

Protokol kuralları gereği Erdoğan’ı korumakla görevli Amerikalı gizli servis yetkilisi, Erdoğan aracına bindikten sonra kapısının yanında durduğu sırada Cumhurbaşkanı’nın koruması da aynı noktada durmak istedi ve o anda iki koruma arasında bir sürtüşme yaşandı. Ancak gerginlik, başka görevlilerin araya girmesiyle büyümeden çözüldü.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG